Batátové hranolky

Batátové hranolky

Kto z nás dokáže odolať chutným hranolčekom?! Asi naozaj len málokto. Preto vám prinášame iný, zdravý recept na batátové hranolky, ktoré môžete konzumovať dokonca bez výčitiek. Batát je koreňová hľuza povojníka batátového. Batát (sladký zemiak) v sebe obsahuje cukor a škrob, čím sa líši od klasických zemiakov. Aj to je dôvod, prečo batáty alebo sladké zemiaky chutia úplne […]

Čítaj viac
Trik 1: Chcete mať kura ešte chutnejšie?

Trik 1: Chcete mať kura ešte chutnejšie?

Tento trik aplikujem dlhší čas a naozaj funguje. Kuraťu dodá ešte intenzívnejšiu chuť po dopečení. Potrite naporcované kura ešte pred pečením olejom. Ak nemáte nechcete olej, tak aspoň maslom spolu s citrónovou šťavou. Pár minút pred dopečením zapnite na pár minút na rúre gril a pridajte opäť maslo. Hotovo, lepšie upečené kura ste už dávno nemali.

Čítaj viac
Trik 3: Ako upiecť kura tak, aby nebolo suché?

Trik 3: Ako upiecť kura tak, aby nebolo suché?

Asi najlepšie na pečenom kurati je jeho chrumkavá poža. To už vieme ako dosiahnuť, stačí ho potrieť pivom. Čo však mňa dokáže najviac sklamať je suché, hoci aj chrumkavé kura. Ak máte podobný problém, nasledujte naše rady: Mäso z hydiny bude vždy šťavnatejšie, ak ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou. Ak robíte marinádu, nikdy do nej […]

Čítaj viac
Trik 2: Ako upiecť chrumkavé kuriatko?

Trik 2: Ako upiecť chrumkavé kuriatko?

Čo je najlepšie na pečenom kurati? No predsa chrumkavá koža! Hoci výživový poradci s nami súhlasiť asi nebudú, chrumkavá kožka po dopečení pridá ten povestný zlatý bodík. Ak teda chcete, aby koža zostala aj po dopečení poriadne chrumkavá, potrite kura pivom. Znie to neuveriteľne, ale funguje to skvele.

Čítaj viac
Recept na polievku z mrazenej zeleniny

Polievka z mrazenej zeleniny

Diétna polievka z mrazenej zeleniny ako rýchla, zdravá a navyše aj chutná alternatíva k zdravému obedovému menu. Náš recept na obyčajnú polievku z mrazenej zeleniny zvládne aj úplný začiatočník, a to naozaj do pár minút. Presvedčte sa sami! Zeleninová polievka patrí k tým najtradičnejším polievkam. Neexistuje snáď ani domácnosť, ktorá si zeleninovú polievku ešte nepripravovala. Takúto […]

Čítaj viac
Jaternice

Ako upiecť jaternice: Príprava jaternice, aby nepopraskala

Domáce jaternice – snáď najobľúbenejší pokrm z bravčového mäsa v minulosti i dnes. Aj práve kvôli čerstvým hurkam boli domáce zakáľačky najväčšími sviatkami v roku po Vianociach a Veľkej noci. Ak sa aj vám ušla domáca jaternica a chystáte si ju pripraviť, vedzte, že v tomto recepte vám ukážeme dokonale pečenie jaternice tak, aby vám […]

Čítaj viac
Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Dnes vám predstavím jeden z mojich najobľúbenejších receptov na nedeľu – skvelú bravčovú panenku so slivkovou omáčkou. Celý recept sa skladá z troch častí – z prípravy bravčovej panenky, omáčky k nej a zemiakov so slaninkou a cibuľou. Nech sa páči, inšpirácia na skvelý recept pre vás: Bravčová panenka, najchudšia časť prasaťa Bravčová panenka je […]

Čítaj viac
Grilovaný encián s batátmi

Grilovaný hermelín s batátmi

Grilovaný hermelín s batátmi si doma pripravíte zo základných surovín a to už do 30 minút. Úžasný recept či už pre vegeteriánov, zástancov zdravého životného štýlu, ale aj pre všetkých, ktorí v kuchyni neradi plytvajú časom. Grilovaný hermelín s batátmi rozhodne nesklame nikoho! Prináša skvelú a najmä zdravú alternatívu k obľúbenému vyprážanému hermelínu s batátovými […]

Čítaj viac
Tvarohový dezert s pečenými jablkami a škoricou

Tvarohový dezert s pečenými jablkami a škoricou

Lepšia kombinácia ako lahodná chuť a zdravá verzia snáď ani neexistuje. Tvarohový dezert v pohári uspokojí akúkoľvek myšlienky na sladké a navyše bez výčitiek. Tvarohový dezert s jablkami sme si začali pripravovať najskôr počas jesenných dní, keďže škorica a jablká evokujú najmä jeseň, ale tak veľmi sme si ho obľúbili, že si ho zvykneme pripravovať kedykoľvek počas roka. V lete […]

Čítaj viac
Hovädzie na kocky v kuchte

Hovädzie v tlakovom hrnci

Varenie mäsa v tlakovom hrnci má neuveriteľné výhody. Odhliadnuc od úspory času a energie, je to aj zachovanie dôležitých živín, ktoré v sebe mäso obsahuje. Krásnym príkladom z bežného života je hovädzie mäso. Cenovo drahšie ako hydinové či bravčové a z hľadiska času prípravy aj najdlhšie. O strate živín počas nekonečného 3 hodinového varenia na […]

Čítaj viac
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty