Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Dnes vám predstavím jeden z mojich najobľúbenejších receptov na nedeľu – skvelú bravčovú panenku so slivkovou omáčkou. Celý recept sa skladá z troch častí – z prípravy bravčovej panenky, omáčky k nej a zemiakov so slaninkou a cibuľou. Nech sa páči, inšpirácia na skvelý recept pre vás: Bravčová panenka, najchudšia časť prasaťa Bravčová panenka je […]

Čítaj viac
Grilovaný encián s batátmi

Grilovaný hermelín s batátmi

Grilovaný hermelín s batátmi si doma pripravíte zo základných surovín a to už do 30 minút. Úžasný recept či už pre vegeteriánov, zástancov zdravého životného štýlu, ale aj pre všetkých, ktorí v kuchyni neradi plytvajú časom. Grilovaný hermelín s batátmi rozhodne nesklame nikoho! Prináša skvelú a najmä zdravú alternatívu k obľúbenému vyprážanému hermelínu s hranolkami. […]

Čítaj viac
Tvarohový dezert s pečenými jablkami a škoricou

Tvarohový dezert s pečenými jablkami a škoricou

Lepšia kombinácia ako lahodná chuť a zdravá verzia snáď ani neexistuje. Tvarohový dezert v pohári uspokojí akúkoľvek myšlienky na sladké a navyše bez výčitiek. Tvarohový dezert s jablkami sme si začali pripravovať najskôr počas jesenných dní, keďže škorica a jablká evokujú najmä jeseň, ale tak veľmi sme si ho obľúbili, že si ho zvykneme pripravovať kedykoľvek počas roka. V lete […]

Čítaj viac
Hovädzie na kocky v kuchte

Hovädzie v tlakovom hrnci

Varenie mäsa v tlakovom hrnci má neuveriteľné výhody. Odhliadnuc od úspory času a energie, je to aj zachovanie dôležitých živín, ktoré v sebe mäso obsahuje. Krásnym príkladom z bežného života je hovädzie mäso. Cenovo drahšie ako hydinové či bravčové a z hľadiska času prípravy aj najdlhšie. O strate živín počas nekonečného 3 hodinového varenia na […]

Čítaj viac
Hovädzie mäso na šťave

Hovädzie mäso na šťave

Keď už hovädzie mäso na obed, tak prečo si ho rovno nepripraviť na šťave? Aspoň tak som si povedala poslednú nedeľu a dobre som urobila! Obed bol veľmi zdravý a chutil celej rodine. Veď posúďte sami, postup je rýchly a ak máte aj tlakový hrniec, do 60 minút je recept na hovädzie mäso na šťave […]

Čítaj viac
Cestoviny so syrovou omáčkou a slaninkou

Cestoviny so syrovou omáčkou a slaninkou

Cestoviny so syrovou omáčkou a slaninkou je tradičná kombinácia, ktorá nielen úžasne chutí, ale aj poriadne zasýti. Tento jednoduchý recept obľubujú deti i dospelí a je vhodný ako na obed, tak i na večeru. Syrová omáčka má dokonalú konzistenciu a určite si vás získa aj svojou neodolateľnou vôňou. My sme ju ešte obzvlášnili opraženou slaninkou, […]

Čítaj viac
šťavnaté kuracie rezne

Rýchle mäkkučké a šťavnaté kuracie rezne

Dnes sa už cholesterolovým bombám typickým pre fašiangy a zabíjačkové obdobie radšej vyhneme. Kompromis medzi zdravím a tradíciami sa však pri troške fantázie vždy dá nájsť. Pripravte si s nami recept na rýchle mäkkučké a šťavnaté kuracie rezne, z ktorých nebudete „vyfukovať“ celé poobedie. Suroviny Soľ Korenie Olivový olej Hladká múka Maslo Encián Kuracie rezne Slanina Postup Kuracie rezne si […]

Čítaj viac
kysnuté cesto

Ako dlho kysne cesto?

Kysnuté cesto naberá práve v tomto období na popularite. Tak prečo si nepripraviť tradičné moravské koláče, kysnutý kakaový rohlík alebo osie hniezda? Nemáte skúsenosti s prípravou kysnutého cesta a neviete, ako dlho cesto kysne? Nevadí, my vám to prezradíme! Ako dlho trvá, kým cesto vykysne? Všetko záleží od receptu, izbovej teploty a množstva kvasku, ktorý […]

Čítaj viac
kysnuté cesto

Kysnuté cesto mäkké aj na druhý deň ⭐ 6 rád od babičky

Hoci dnešná príprava koláčov je veľmi pestrá, koláče z kysnutého cesta stále zostávajú tradičné a veľmi obľúbené. Zarobiť si na kvalitné kysnuté cesto by mala zvládnuť každá domáca gazdiná. Nie je to nič náročné, stačí pár ingrediencií, správnu teplotu a čas. A potom už len sledovať spokojné úsmevy detí, ako si vychutnávajú tie najlepšie kysnuté koláče. No ale poznáte […]

Čítaj viac
halušky k perkeltu

Ako sa robia halušky k perkeltu

Halušky sa u nás pripravujú už od nepamäti ako jednoduchá príloha k perkeltu či iným mäsitým pokrmom. Celé generácie pred nami zvykli varievať halušky a ak tomu neveríte, opýtajte sa vašej starej mamy, tá vám ich hneď pripraví – lahodné a jemné ako pena. Halušky sa najčastejšie používajú ako príloha k mäsám (k perkeltom či paprikášom), ale aj samostatne […]

Čítaj viac
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty