Aj vy si spomínate z detstva na domáci púpavový med od babičky? Možno je čas si vyskúšať a pripraviť vzácny púpavový med od babičky rovno z vašej kuchyne. Tento recept si zamilujete na prvý hlt! Postup prípravy receptu ponúkame len v jednoduchých 6 krokoch. Však prečo nevyužiť príchod jari, krásneho slnečného počasia a zaplnené púpavové […]
Liečivé rastliny

Ako spracovať rebarboru: Príprava rebarbory do 3 min
Krehké stopky rebarbory sú jednou z prvých úrod zo záhrady. Ich kyselkavá ovocná chuť poskytuje mnoho možností ich využitia v kuchyni. Rebarbora, pôvodne liečivá rastlina, sa konzumuje od apríla do polovice júna. Z botanického hľadiska patria husté, listnaté trsy rebarbory k zelenine, ale v kuchyni sa pripravuje a používa ako ovocie. Jemné, kyselkavé stopky sa […]

Bazový čaj
Aj vy ste si za posledné roky obľúbili zber bazy čiernej? Výborne! A viete, že okrem výborného bazového sirupu sa dá pripraviť z bazy aj veľmi chutný bazový čaj? Ukážeme vám recept na zdravý bazový čaj, ktorý je nielen chutný, ale navyše aj posilňuje imunitu, čo oceníte najmä pri nádche či kašli. Poďme si však […]

Púpavový med od babičky
Aj vy si spomínate z detstva na výborný púpavový med od babičky? Možno je čas si vyskúšať a pripraviť vzácny púpavový med od babičky rovno z vašej kuchyne. Tento recept si zamilujete na prvý hlt! Postup prípravy receptu ponúkame len v jednoduchých 6 krokoch. Hoci mnohí z nás považujú púpavu za zbytočnú bylinku, ktorá len […]

Žihľavový čaj
Jarné obdobie sa nezadržateľne blíži a s ním spojené aj kvitnutie prvých jarných rastlín, medzi nimi aj žihľavy dvojdomej (pŕhľava). Hoci mnohí žihľavu vnímajú skôr ako burinu, po prečítaní nášho receptu určite zmenia názor. Naučíme vás, aké účinky v sebe ukrýva žihľava, ako si pripraviť žihľavový čaj, či je vhodný aj pre tehotné a ako […]

Pesto z medvedieho cesnaku
Sezóna medvedieho cesnaku je tu opäť. Hoci pre mnohých sú recepty s medvedím cesnakom skok do neznáma, my vám dokážeme, že na príprave pesta z medvedieho cesnaku nie je naozaj nič náročného.

Sušenie šípok: ako správne zbierať a sušiť šípky?
Obdobie zberu šípok práve prichádza. A pre nás je to len ďalšia príležitosť na prípravu skvelých receptov so šípkami. Dokážeme vám, že po náročnom až bolestivom zbere šípok ..

BAZOVÁ LIMONÁDA 🍹: recept ako pripraviť osviežujúcu limonádu z bazy
Bazová limonáda je ideálnou možnosťou na zahnanie smädu a to nielen pre jej osviežujúcu chuť, ale aj množstvo energie a vitamínov, ktoré v sebe baza má.

MEDVEDÍ CESNAK – zber, uskladnenie a recepty zo zázračnej bylinky!
Ešte pred pár rokmi som aj ja poznala maximálne len cesnak kuchynský, no po tom, ako sa mi dostal do rúk cesnak medvedí, začala som sa viac zaujímať o túto vzácnu bylinku a to najmä v spojitosti s receptami na prípravu medvedieho cesnaku.

Polievka z medvedieho cesnaku v 5-tich krokoch
Príchod jari okrem iného signalizuje aj liečivá bylinka s cesnakovou chuťou a vôňou – medvedí cesnak. Táto bylinka je obľúbená nielen vďaka svojim liečivým účinkom, ale aj pre