Zdravý jedálniček je základom pre príjemný život. Okrem toho, že vám pomôže zbaviť sa nadbytočných kilogramov, získate aj príval novej energie a vitality. Kde ale začať? Možno ste trochu zmätení, pretože to, čo sa zdá byť také jednoduché v skutočnosti také byť nemusí. Nemajte ale obavy. Postupom času a dobrej vôle si bez problémov vytvoríte vlastný zdravý […]
Strava

Sobotný obed
Rozmýšľate, aký obed na sobotu pripraviť? Potom sme na tom rovnako. Sobotný obed mi častokrát robí asi najväčšie vrásky na čele. Chcem potešiť celú rodinu ..

Ako pripraviť domácu klobásu: Príprava klobásy chutne a zdravo
Klobása je veľmi obľúbenou pochúťkou v rodine, najmä počas vianočného obdobia. Používa sa aj na chlebíčky, do šalátov alebo rôznych receptov ..

ČUČORIEDKY: 13 potvrdených účinkov pre zdravie!
Čučoriedky patria medzi obľúbené ovocie nielen na Slovensku. No len nedávne zistenia spravili z čučoriedok jedno z najzdravších ovocí. A okrem toho čučoriedky aj perfektne chutia.

Trik 1: Chcete mať kura ešte chutnejšie?
Tento trik aplikujem dlhší čas a naozaj funguje. Kuraťu dodá ešte intenzívnejšiu chuť po dopečení. Potrite naporcované kura ešte pred pečením olejom. Ak nemáte nechcete olej, tak aspoň maslom spolu s citrónovou šťavou. Pár minút pred dopečením zapnite na pár minút na rúre gril a pridajte opäť maslo. Hotovo, lepšie upečené kura ste už dávno nemali.

Dokonalá starostlivosť o nože v 3 jednoduchých krokoch
Nôž nie je len pracovným nástrojom pre dobrého kuchára, ale je najmä jeho predĺženou rukou, kamarátom, kúskom duše a občas aj láskou. Zamýšľate sa nad tým, ako je to možné? Je to …

Trik 3: Ako upiecť kura tak, aby nebolo suché?
Asi najlepšie na pečenom kurati je jeho chrumkavá poža. To už vieme ako dosiahnuť, stačí ho potrieť pivom. Čo však mňa dokáže najviac sklamať je suché, hoci aj chrumkavé kura. Ak máte podobný problém, nasledujte naše rady: Mäso z hydiny bude vždy šťavnatejšie, ak ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou. Ak robíte marinádu, nikdy do nej […]

Pekingská kačica či mulard kačica: aký je rozdiel?
Bežná kačica, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou dostaneme kúpiť v supermarketoch, sa nazýva pekinská. V posledných rokoch však vídame na trhu aj nadmerne veľké kačacie prsia z obrovskej kačky, nazývanej mullard.

Chia semienka alebo ľanové semená? Voliť tradičné alebo nové „superpotraviny“?
Chia semienka obsahujú viac vápnika, draslíka a fosforu, v porovnaní s ľanovými semienkami. Sú veľmi zdravé a vhodné na ..

Trik 2: Ako upiecť chrumkavé kuriatko?
Čo je najlepšie na pečenom kurati? No predsa chrumkavá koža! Hoci výživový poradci s nami súhlasiť asi nebudú, chrumkavá kožka po dopečení pridá ten povestný zlatý bodík. Ak teda chcete, aby koža zostala aj po dopečení poriadne chrumkavá, potrite kura pivom. Znie to neuveriteľne, ale funguje to skvele.