Výborné langoše ako zo stánku sú jednou zo spomienok na naše detstvo. Najlepšie langoše nám zvykla doma pripravovať naša stará mama, vďaka ktorej sa už dnes stali tradíciou aj v našej domácnosti. Hoci je príprava langošov časovo náročnejšia, výsledok stojí rozhodne za to!
Pripravte si spolu s nami výborný recept na langoše s kyslou smotanou a pochutnajte si na langošoch, s ktorými sa aspoň na chvíľu vrátite do detských čias. 🙂
Nájdete množstvo rôznych receptov a každému, samozrejme, vyhovuje, resp.nevyhovuje použitie iných surovín. Náš overený recept na langoše starej mamy však spočíva v použití kyslej smotany, ktorá dodá cestu tú správnu chuť a tiež v dobrom kysnutom ceste, vďaka ktorému sú langoše mäkkučké.
Navyše, cesto si pokojne môžete odložiť do chladničky a pochutnať si na langošoch aj nasledujúce dni. Veď, povedzme si pravdu, takto sa robia aj stánkové langoše.
Suroviny
Kvások:
- 20 g čerstvého droždia (pol balenia)
- 1 lyžička cukru
- 1-2 dcl vlažného mlieka
Cesto:
- 50 dkg hladkej múky
- 1 kyslá smotana
- 1 lyžička soli
- 2 dcl vlažného mlieka (resp. podľa potreby)
Ostatné suroviny:
- 3 strúčiky rozpučeného cesnaku na langoše
- olivový olej
- olej na vyprážanie
- tatárska omáčka
- kečup
- strúhaný syr
Recept na výborné langoše od našej starej mamy sme si veľmi obľúbili (a tiež osvojili) a zvykneme si ich pripravovať na sobotný obed.
Tentokrát sme to síce s cestom menej odhadli (vymiesili viac, ako sme boli schopní skonzumovať), ale pre nás predsa nie je problém vybrať cesto na langoše z chladničky aj uprostred týždňa. 🙂
Langoše vedia nielen dokonale zasýtiť, ale i dopriať ozajstný pôžitok. 🙂 Však vyskúšajte sami a my budeme veriť, že si ho obľúbite rovnako ako my.
A ak vám aj ostalo o trochu viac cesta na langoše, nie je problém vybrať cesto na langoše z chladničky aj uprostred týždňa.
Fotorecept
Viac fotiek z prípravy langošov si môžete pozrieť v postupe:
Hodnotenie receptu
6 Ľudí už ohodnotilo tento recept
Priemerné hodnotenie