Trik 3: Ako upiecť kura tak, aby nebolo suché?

Asi najlepšie na pečenom kurati je jeho chrumkavá poža. To už vieme ako dosiahnuť, stačí ho potrieť pivom. Čo však mňa dokáže najviac sklamať je suché, hoci aj chrumkavé kura.

Ak máte podobný problém, nasledujte naše rady:

  1. Mäso z hydiny bude vždy šťavnatejšie, ak ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou.
  2. Ak robíte marinádu, nikdy do nej nepridávajte soľ. Tá mäso vysušuje ešte pred pečením.
  3. Mäso soľte až rovno pred pečením pri príprave.
  4. Skôr, než začnete mäso krájať, vždy si všimnite, ako smerujú vlákna. Krájajte ich vždy naprieč, čím narušíte dlhé vlákna.
  5. Ak potrebujete dobre vyklepať mäso, skúste to robiť na vlhkej doske na krájanie. Mäso sa vám menej vysuší.

.za fotky ďakujeme

Roasted chicken thighs od Neeta Lind je licencovaný pod CC BY 2.0 @04/2021

Čítajte ďalej:

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty