Bežná kačica, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou dostaneme kúpiť v supermarketoch, sa nazýva pekingská. Ak poznáte recept, ako si upiecť kačku, potom nie je problém vyskúšať iný druh kačky.
Aký je rozdiel medzi pekingskou a mulard kačicou?
Väčšinou sa stretávame na trhoch s pekingskou kačicou. V posledných rokoch však vídame na trhu aj nadmerne veľké kačacie prsia z obrovskej kačky, nazývanej mullard. Okrem toho, že je oveľa väčšia a mäsitejšia než pekingská, má aj chutnejšiu masť. Oba druhy možno pripraviť rovnakým spôsobom – stehná pomaly upiecť alebo udusiť, prsia narýchlo opiecť alebo ugrilovať.
Mulard kačice, ľudovo nazývané aj husokačky, boli vyšľachtené vo Francúzsku s cieľom získania väčšej pečienky.
.za fotky ďakujeme
Duck and chopsticks od star5112 je licencovaný pod CC BY-SA 2.0 @06/2018 //pridaná vrstva na originál