
Cesnak ako liek, 7 účinkov cesnaku na zdravie (3. je naj)
Zápach cesnaku je silný, no dá odstrániť. Keby všetci poznali liečivé účinky cesnaku na zdravie, ako v Číne, kde sa mu nepovie nijak inak len ako liek na všetko
Zápach cesnaku je silný, no dá odstrániť. Keby všetci poznali liečivé účinky cesnaku na zdravie, ako v Číne, kde sa mu nepovie nijak inak len ako liek na všetko
Špenát má úžasné liečivé účinky pre zdravie človeka. Preto je obľúbenou pochutinou pre zdravé recepty. Čerstvý špenát v sebe obsahuje množstvo vitamínov
Najlepšie pre prípravu špenátu je použiť čerstvý špenát zo záhradky – jemne posekaný do polievok na tanieri, alebo mrazený špenát na prípravu prívarku, placiek, rolád a podobne. Príprava špenátových listov pozostáva z umytia, ale veľmi citlivo, aby sme ich nepoškodli ešte pred samotnou prípravou. Príprava špenátu Vyberajte len špenát so zelenými, nezvädnutými lístkami. Čerstvé listy treba […]
Údená šunka, vajíčka natvrdo, syrec či mäsová plnka nechýbajú hádam ani na jednom veľkonočnom stole. Nechceli by ste však tento rok vyskúšať niečo nové, čo spestrí a obohatí váš sviatočný jedálny lístok? Ponúkame vám nové skvelé variácie na veľkonočné recepty. Recepty na veľkonočné varenie a pečenie gazdinkám ponúkať netreba. Sviatočné veľkonočné jedlá, ktoré tradične pripravujú, majú v hlave. […]
Kypriaci prášok sa používa na prípravu nadýchaného cesta. Používame ho pri príprave treného, krehkého, piškótového cesta, perníkov a pod. Zloženie kypriaceho prášku je tvorené kypriacimi látkami a nutričnými hodnotami. Cena kypriaceho prášku od Dr. Oetker Originál (12 g) sa pohybuje na hodnote približne 0,13 EUR. Dnes si ho pri pečení nedokáže odmyslieť asi žiadna kuchárka. […]
Roláda je rovnako ako aj bábovka jedným z najobľúbenejších múčnikov. A to nielen na Veľkú noc či Vianoce. A ak ste ju ešte nerobili, pretože neviete, ako ju potom zrolovať, je na čase prekonať bariéry! U nás nájdete recepty na jednoducho úžasné rolády. Pridajte sa s nami na ochutnávku. V prípade, že sa vám cesto aj […]
Lanýž (latinsky tuber) je veľmi vzácnym druhom húb rodu vreckovýtrusných. Rastie pod zemou pri koreňoch listnatých stromov. Na pohľad nie moc chutná huba v sebe skrýva tie najchutnejšie tajomstvá.
Cibuľa je považovaná za jednu z najzdravších surovín. Aj v gastronómii má veľmi široké využitie. Používa sa pri varení ako zelenina či korenie. Osmažená cibuľa tvorí základ gulášov, perkeltov, omáčok či zeleninových polievok.
Ide o výnimočne sladkú a chutnú tekutinu. Vzniká zberom včiel vzácneho nektáru z kvetov či peľu. Nemusí ísť však zásadne len o včely
Sladké palacinky patria medzi obľúbené pokrmy nielen u detí, ale aj u dospelých. Ich príprava je jednoduchá a rýchla a naviac si na nich aj perfektne pochutíte ..