Špenát

Príprava špenátu. 8 rád ako pripraviť čerstvý špenát z listov

Najlepšie pre prípravu špenátu je použiť čerstvý špenát zo záhradky – jemne posekaný do polievok na tanieri, alebo mrazený špenát na prípravu prívarku, placiek, rolád a podobne. Príprava špenátových listov pozostáva z umytia, ale veľmi citlivo, aby sme ich nepoškodli ešte pred samotnou prípravou. Príprava špenátu Vyberajte len špenát so zelenými, nezvädnutými lístkami. Čerstvé listy treba […]

Čítaj viac
Veľkonočné recepty

Veľkonočné recepty, pečieme a varíme na Veľkú noc

Údená šunka, vajíčka natvrdo, syrec či mäsová plnka nechýbajú hádam ani na jednom veľkonočnom stole. Nechceli by ste však tento rok vyskúšať niečo nové, čo spestrí a obohatí váš sviatočný jedálny lístok? Ponúkame vám nové skvelé variácie na veľkonočné recepty. Recepty na veľkonočné varenie a pečenie gazdinkám ponúkať netreba. Sviatočné veľkonočné jedlá, ktoré tradične pripravujú, majú v hlave. […]

Čítaj viac
Kypriaci prášok do pečiva

Kypriaci prášok do pečiva alebo alternatívy?

Kypriaci prášok sa používa na prípravu nadýchaného cesta. Používame ho pri príprave treného, ​​krehkého, piškótového cesta, perníkov a pod. Zloženie kypriaceho prášku je tvorené kypriacimi látkami a nutričnými hodnotami. Cena kypriaceho prášku od Dr. Oetker Originál (12 g) sa pohybuje na hodnote približne 0,13 EUR. Dnes si ho pri pečení nedokáže odmyslieť asi žiadna kuchárka. […]

Čítaj viac
Roláda

Recepty rolády na Veľkú noc či Vianoce, super tipy na pečenie

Roláda je rovnako ako aj bábovka jedným z najobľúbenejších múčnikov. A to nielen na Veľkú noc či Vianoce. A ak ste ju ešte nerobili, pretože neviete, ako ju potom zrolovať, je na čase prekonať bariéry! U nás nájdete recepty na jednoducho úžasné rolády. Pridajte sa s nami na ochutnávku. V prípade, že sa vám cesto aj […]

Čítaj viac
lanýže

Lanýž recept a cena lanýžu. Nutričné hodnoty lanýže

Lanýž (latinsky tuber) je veľmi vzácnym druhom húb rodu vreckovýtrusných. Rastie pod zemou pri koreňoch listnatých stromov. Na pohľad nie moc chutná huba v sebe skrýva tie najchutnejšie tajomstvá.

Čítaj viac
Cibuľa

Cibuľa a jej účinky pre zdravie

Cibuľa je považovaná za jednu z najzdravších surovín. Aj v gastronómii má veľmi široké využitie. Používa sa pri varení ako zelenina či korenie. Osmažená cibuľa tvorí základ gulášov, perkeltov, omáčok či zeleninových polievok.

Čítaj viac
Med

Včelí med na zdravie, druhy medu a účinky

Ide o výnimočne sladkú a chutnú tekutinu. Vzniká zberom včiel vzácneho nektáru z kvetov či peľu. Nemusí ísť však zásadne len o včely

Čítaj viac
Palacinky

Ako sa robia palacinky, 11 krokov na prípravu palaciniek

Sladké palacinky patria medzi obľúbené pokrmy nielen u detí, ale aj u dospelých. Ich príprava je jednoduchá a rýchla a naviac si na nich aj perfektne pochutíte ..

Čítaj viac
Ovsené vločky

Ovsené vločky a nutričné hodnoty. Najlepšie recepty z ovsených vločiek

Ovsené vločky sa vyrábajú lúpaním ovsa, naparovaním obiliek, ich pučaním a sušením. Z hľadiska nutričných hodnôt je pozoruhodný najmä obsah vitamínov skupiny B, ďalej je v nich lecitín, fosfor, železo a vápnik.

Čítaj viac
škorica

Škorica a jej liečivé účinky, 5 rád pre zdravie

Škorica pochádza z východnej Ázie. V tradičnej medicíne bola škorica využívaná ako liek. Liečivé účinky škorice pomáhajú pri cukrovke, prechladnutiu, nadváhe alebo zápalu močových ciest.

Čítaj viac
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty