Tajomstvá v kuchyni

Veľkonočné recepty

Veľkonočné recepty, pečieme a varíme na Veľkú noc

Údená šunka, vajíčka natvrdo, syrec či mäsová plnka nechýbajú hádam ani na jednom veľkonočnom stole. Nechceli by ste však tento rok vyskúšať niečo nové, čo spestrí a obohatí váš sviatočný jedálny lístok? Ponúkame vám nové skvelé variácie na veľkonočné recepty. Recepty na veľkonočné varenie a pečenie gazdinkám ponúkať netreba. Sviatočné veľkonočné jedlá, ktoré tradične pripravujú, majú v hlave. […]

Čítaj viac
Kypriaci prášok do pečiva

Kypriaci prášok do pečiva alebo alternatívy?

Kypriaci prášok sa používa na prípravu nadýchaného cesta. Používame ho pri príprave treného, ​​krehkého, piškótového cesta, perníkov a pod. Zloženie prášku je tvorené kypriacimi látkami a nutričnými hodnotami. Cena kypriaceho prášku od Dr. Oetker Originál (12 g) sa pohybuje na hodnote približne 0,13 EUR. Dnes si ho pri pečení nedokáže odmyslieť asi žiadna kuchárka. Objavený bol […]

Čítaj viac
lanýže

Lanýž recept a cena lanýžu. Nutričné hodnoty lanýže

Lanýž (latinsky tuber) je veľmi vzácnym druhom húb rodu vreckovýtrusných. Rastie pod zemou pri koreňoch listnatých stromov. Na pohľad nie moc chutná huba v sebe skrýva tie najchutnejšie tajomstvá.

Čítaj viac
Cibuľa

Cibuľa a jej účinky pre zdravie

Cibuľa je považovaná za jednu z najzdravších surovín. Aj v gastronómii má veľmi široké využitie. Používa sa pri varení ako zelenina či korenie. Osmažená cibuľa tvorí základ gulášov, perkeltov, omáčok či zeleninových polievok.

Čítaj viac
Kyslá kapusta

Kyslá kapusta a recepty, liek proti rakovine

Kyslá kapusta sa robí z kapusty hlávkovej, ktorá patrí medzi hlúbovú zeleninu pochádzajúcu z jedného druhu – brassica. Je to dvojročná rastlina. V prvom roku vytvára pevnú hlávku,

Čítaj viac
Med

Včelí med na zdravie, druhy medu a účinky

Ide o výnimočne sladkú a chutnú tekutinu. Vzniká zberom včiel vzácneho nektáru z kvetov či peľu. Nemusí ísť však zásadne len o včely

Čítaj viac
Ovsené vločky

Ovsené vločky a nutričné hodnoty. Najlepšie recepty z ovsených vločiek

Ovsené vločky sa vyrábajú lúpaním ovsa, naparovaním obiliek, ich pučaním a sušením. Z hľadiska nutričných hodnôt je pozoruhodný najmä obsah vitamínov skupiny B, ďalej je v nich lecitín, fosfor, železo a vápnik.

Čítaj viac
Cukor

Cukor ako jed, 3 dôvody prečo je cukor náš zabijak

Veľká väčšina lekárov a vedcov sa zhoduje v názore, že cukor je nesmierne škodlivou pochutinou. Z hľadiska zdravia je chápaný cukor ako jed a hneď vysvetlíme prečo.

Čítaj viac
Mlieko

Mlieko a jeho zloženie, je mlieko zdravé?

Mlieko je jediná potrava, v ktorej sú zastúpené všetky živné látky. Z nutričných hodnôt obsahujú mlieko a mliečne výrobky najmä bielkoviny, cukry, tuky a aj minerálne látky a vitamíny.

Čítaj viac
škorica

Škorica a jej liečivé účinky, 5 rád pre zdravie

Škorica pochádza z východnej Ázie. V tradičnej medicíne bola škorica využívaná ako liek. Liečivé účinky škorice pomáhajú pri cukrovke, prechladnutiu, nadváhe alebo zápalu močových ciest.

Čítaj viac
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty