Banánové lievance

Voňavé, chutné a jemne sa rozplývajúce na jazyku, take sú naše zdravé lievance s banánom.

Banánové lievance z dielne našej maminy prevoňajú celú vašu kuchyňu. Skúšali sme už množstvo iných domácich receptov, ale tieto lievance sú tie pravé – nadýchané a veľmi chutné. Navyše, sú veľmi zdravé a ich príprava nezaberie viac ako 15 minút.

Lievance sú svojim vzhľadom aj prípravou veľmi podobné známym palacinkám. Zvykneme však do nich pridávať ešte aj kypriaci prášok a zároveň sú oveľa menšie a tým pádom ich môžeme zjesť aj viac, aspoň opticky. 🙂

Banánové lievance

Hotové lievance si poukladáme na seba, potrieme orieškovým krémom, polejeme javorovým sirupom a dozdobíme ovocím a posekanými orechami.

Suroviny na lievancové cesto

  • 100 ml plnotučného mlieka
  • lyžička medu
  • 1 celé vajíčko
  • 1 jablko
  • 2 menšie banány
  • lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 hrnček špaldovej múky
  • lyžička mletej škorice

Ostatné suroviny

  • kokosový olej na vymastenie panvice
  • mleté orechy
  • slowtella
  • javorový sirup
  • ovocie

Ako pripraviť banánové lievance

1

Vo väčšej miske si vymiešame (stačí vidličkou) celé vajíčko, postupne pridávame mlieko a med až kým sa med nerozpustí.

2

Do hotovej zmesy pridáme špaldovú múku už vopred premiešanú s kypriacim práškom a škoricou. Miešame dopenista.

3

Následne pridáme popučený banán a jablko, ktoré sme si nahrubo postrúhali a cesto na lievance máme hotové.

4

Panvicu si jemne potrieme kokosovým olejom a pridáme 4 menšie kôpky cesta. Je na vás, či používate panvicu na prípravu palaciniek alebo špeciálnu panvicu určenú na lievance.

5

Lievance opečieme z oboch strán a môžeme podávať.

6

Hotové lievance si poukladáme na seba, potrieme orieškovým krémom slowtella (prípadne inou náhradou, ktorú máte doma), polejeme javorovým sirupom a na záver ozdobíme ovocím a posekanými orechami. V podstate záverečná fáza zdobenia je úplne na vašej fantázii a chuti 🙂

ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Zdravé raňajky na ráno: Začnite deň správne!

Fotorecept

Cesto na Banánové lievance

Pripravte si cesto zo vstupných surovín v podobnej hustote.

Banánové lievance na panvici

Zohrejte si väčšiu panvicu a postupne prikladajte pripravené lievance.

Banánové lievance suroviny

Domáce banánové lievance so surovinami.

Banánové lievance

Naše domáce banánové lievance, kto by im neodolal?

Banánové lievance

Naše domáce banánové lievance, dobrú chuť!

Tipy na záver

  1. Naše domáce lievance sú navyše zdravé, takže zároveň zaženú akékoľvek výčitky pribúdajúcich kíl. Môžete si ich poukladať na seba a konzumovať v rôznych prevedeniach. Je to úplne na vás, pretože skvelé cesto ostáva v tomto prípade stále chutným základom.
  2. Okrem orieškového krému, posekaných orechov a javorového sirupu môžete použiť ešte aj čučoriedky, čokoládu, zmrzlinu, mandarínku, jogurt či šľahačku. Záleží len na vás.
  3. Ak máte doma už prezreté banány, nevyhadzujte ich, ale použite ich do banánových lievancov alebo do receptu na banánový chlieb.
  4. Recept nám vyprodukoval 12 ks lievancov, čo sú 3 až 4 porcie.
  5. Obtiažnosť receptu je naozaj jednoduchá a zvládne ho každý.
  6. Prijatá energia pri množstve 100 g banánových lievancov je asi 140 kcal.
  7. Po maďarsky sa banánové lievance ľudovo nazývajú “banánové chrumkance”.

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

Zatiaľ bez komentára. Buďte prví

Pridaj komentár

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty