Tvarohový cheesecake s malinami

Tvarohový cheesecake s malinami

Náš hotový tvarohový cheesecake s malinami.

Tvarohový cheesecake s malinami a čokoládou je v súčasnosti jedným z najobľúbenejších dezertov. Avšak náš recept na cheesecake z tvarohu je veľmi jednoduchý a navyše nepotrebujeme mať doma ani zásoby s mascarpone. Internety, knihy, blogy sú dnes plné rôznych receptov na pravý cheesecake, avšak existuje ešte viac tipov na jeho obmeny. Niektorí z nás preferujú iba ovocné cheesecaky, niektorí naopak nemôžu ovocie na koláčoch ani vidieť. Rovnako je to aj s ingredienciami používanými v cheesecaku.

Samozrejme, základom väčšiny sú maslové sušienky a rozpustené maslo. Toto sa v zásade nemení. Obmeny však nastávajú práve v surovinách na krém. Krém na cheesecake môže byť pripravovaný z kyslej smotany, tvarohu, mascarpone, rôznych špeciálnych krémových syrov a podobne.

Predpokladám, že nie všetky zo surovín máte bežne doma v chladničke. Áno, každý zo surovín má svoju chuť či konzistenciu, ale ani zďaleka ich bežne nekupujete. Preto sme sa rozhodli pripraviť práve tento skvelý cheesecake s tvarohom a malinami z úplne bežných surovín, a to smotany a tvarohu. Náš recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho pripraviť naozaj každý a navyše, úžasne chutí a dá sa krásne zdobiť. Pokojne si viem predstaviť, že takýto cheesecake s tvarohom pripraví aj mamina pre svoje dieťa na narodeniny. 🙂 Presvedčte sa sami!

Suroviny na tvarohový cheesecake

Potrebujeme na korpus:

  • 200 g maslových sušienok (ja používam Hobbits)
  • 100 g mäkkého masla

Potrebujeme na krém:

  • 750 g jemného tvarohu
  • 180 g kyslej smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • 70 g kryštálového cukru
  • 2 celé vajíčka
  • 2 lyžice hladkej múky

Potrebujeme na polevu:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g masla
  • 70 ml smotany na šľahanie
ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Nadýchaná BÁBOVKA S MASCARPONE v 5 krokoch

Postup, ako pripraviť tvarohový cheesecake s malinami:

1

Maslové sušienky rozdrvíme v mixéri alebo ich jednoducho dáme do sáčka, v ktorom ich valčekom na ceste pomrvíme. K pomrveným sušienkam pridáme zmäkknuté maslo a vytvoríme cesto, ktoré by malo držať pokope.

2

Cesto pridáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pekne ho popritláčame rukou na dno a trošičku aj na okraje. Dáme piecť na 180 stupňov na 10 minút.

3

Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si lahodný tvarohový krém, ktorý je veľmi jednoduchý. Kuchynským robotom na nízkych otáčkach vyšľaháme tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor. Krém musí byť vyšľahaný dohladka. Následne za stáleho miešania pridáme celé vajíčka po jednom a 2 lyžice múky.

4

Upečený korpus necháme trošku vychladnúť a vylejeme naň hotový tvarohový krém.

5

Cheesecake pečieme na 180 stupňov približne 50 minút. Po upečení ho necháme v pootvorenej rúre ešte asi 15 minút.

6

Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke – najlepšie cez noc. Na druhý deň si pripravíme polevu a to tak, že v horúcej smotane rozpustíme čokoládu a pridáme maslo, ktoré sa musí poriadne rozpustiť, aby nám neostávali hrudky. Polevu pridáme na stuhnutý cheesecake a dozdobíme čerstvými malinami.

Fotorecept

Tipy na záver

Cheesecake je možné krásne dozdobiť podľa vlastného uváženia, či už za pomoci ovocia (maliny, jahody, čučoriedky), prípadne čokolády a orieškov. Je priam až vhodný na bežné detské narodeninové či meninové oslavy.

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

,

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty