Ako si pripraviť jeden z najznámejších koláčov, bublaninu, a to rovno bez vajec? Aj vy si kladiete túto otázku a nemáte odpoveď? Nazrite do nášho receptu na bublaninu bez vajec a nájdite odpoveď na vašu otázku.
A navyše, ponúkame jeden veľmi dôležitý benefit, ktorým je zdravý recept bez výčitiek. U nás doma si zvykneme pripravovať rôzne alternatívy bublanín a jednou z nich je práve zdravšia verzia so špaldovou múkou, a okrem iného bez vajíčok. Je to skvelá alternatíva nielen pre prívržencov zdravšieho životného štýlu, ale aj pre alergikov či vegánov.
Suroviny
- 2 šálky špaldovej múky
- 1 šálku vlažnej vody
- pol šálky trstinového cukru
- pol šálky oleja
- 1 vanilkový puding
- 1 ČL prášku do pečiva
- ovocie podľa chuti
Postup
Najskôr si vyhrejeme rúru na 180 stupňov a následne sa pustime do prípravy cesta.
V kuchynskom robote si vymiešame múku, prášok do pečiva, vodu, cukor, olej a pudingový prášok.
Vytvoríme kompaktné cesto a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na hotové cesto poukladáme nakrájame ovocie (či už čerstvé alebo zavárané) a môžeme vložiť do vyhriatej rúry na pol hodinku.
Po upečení posypeme práškovým cukrom a chutná bublanina sa môže podávať.
Fotorecept
Tipy na záver
Ak vám chýba vajíčko pri pečení, nezúfajte a prečítajte si, čím sa dá vajce nahradiť.
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk
Horší recept som v živote neskusila
Pekný deň Maja. Veľmi nás mrzí, že sa recept nepodaril podľa predstáv. Prosím, viete nám upresniť, čo bolo na recepte také strašné? My sme ho pripravovali už niekoľkokrát a nemali sme žiadne problémy a recept bol super.
Mno… Išla som podľa návodu. Jedine som zmenila múku. Keďže máme mlynček, namlela som si pšenicu, takže tam mám aj otruby. Úprimne, vôbec to nie je ako na obrázku. Cesto bolo veľmi husté a určite to nie je na veľký plech a do budúcnosti ho dám radšej na papier ako na plech. Po upečení mám vysoký koláčik asi 0,5cm, ale kvôli veľkej kope ovocia ho nevyhodím. Len ho musím zoškriabať 😀
Recept je super akurat treba pridat o deci tekutin viac,inak zostane cesto tenke a tvrde.aäA nenafukne ho.Spociatku som tiez rozmyslal kde sa stala chyba ked zostalo tenke a tvrde-po pokusoch som zistil ze problem je v malom mnozstve tekutin.Inak mam tento recept medzi oblubenymi,lebo som vegetarian:Davam na vrch este zele.Je to moj najoblubenejsi kolac…Takze Lucia dik,len prosim ta problem je v pomere tekutim a suchych ingrediencii cesta,inak je super..:D ..
Koláčik je ako obláčik, mňaaam 🙂
Rovnaký obrázok ako v tomto recepte s piatimi vajcami. https://www.foodfest.sk/najlepsia-bublanina/
Okrem toho to vôbec nevyzerá na špaldovú múku.