Bublanina bez vajec

Ako si pripraviť jeden z najznámejších koláčov, bublaninu, a to rovno bez vajec? Aj vy si kladiete túto otázku a nemáte odpoveď? Nazrite do nášho receptu na bublaninu bez vajec a nájdite odpoveď na vašu otázku.

A navyše, ponúkame jeden veľmi dôležitý benefit, ktorým je zdravý recept bez výčitiek. U nás doma si zvykneme pripravovať rôzne alternatívy bublanín a jednou z nich je práve zdravšia verzia so špaldovou múkou, a okrem iného bez vajíčok. Je to skvelá alternatíva nielen pre prívržencov zdravšieho životného štýlu, ale aj pre alergikov či vegánov.

Suroviny

  • 2 šálky špaldovej múky
  • 1 šálku vlažnej vody
  • pol šálky trstinového cukru
  • pol šálky oleja
  • 1 vanilkový puding
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ovocie podľa chuti

 

Postup

1

Najskôr si vyhrejeme rúru na 180 stupňov a následne sa pustime do prípravy cesta.

2

V kuchynskom robote si vymiešame múku, prášok do pečiva, vodu, cukor, olej a pudingový prášok.

3

Vytvoríme kompaktné cesto a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

4

Na hotové cesto poukladáme nakrájame ovocie (či už čerstvé alebo zavárané) a môžeme vložiť do vyhriatej rúry na pol hodinku.

5

Po upečení posypeme práškovým cukrom a chutná bublanina sa môže podávať.

Fotorecept

Bublanina bez vajec Bublanina bez vajec Bublanina bez vajec

Tipy na záver

Ak vám chýba vajíčko pri pečení, nezúfajte a prečítajte si, čím sa dá vajce nahradiť.

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

Upozorni ma na
guest
7 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
Maja
Maja
2 roky dozadu

Horší recept som v živote neskusila

Katarína
Katarína
1 rok dozadu

Mno… Išla som podľa návodu. Jedine som zmenila múku. Keďže máme mlynček, namlela som si pšenicu, takže tam mám aj otruby. Úprimne, vôbec to nie je ako na obrázku. Cesto bolo veľmi husté a určite to nie je na veľký plech a do budúcnosti ho dám radšej na papier ako na plech. Po upečení mám vysoký koláčik asi 0,5cm, ale kvôli veľkej kope ovocia ho nevyhodím. Len ho musím zoškriabať 😀

Jan
Jan
1 rok dozadu

Recept je super akurat treba pridat o deci tekutin viac,inak zostane cesto tenke a tvrde.aäA nenafukne ho.Spociatku som tiez rozmyslal kde sa stala chyba ked zostalo tenke a tvrde-po pokusoch som zistil ze problem je v malom mnozstve tekutin.Inak mam tento recept medzi oblubenymi,lebo som vegetarian:Davam na vrch este zele.Je to moj najoblubenejsi kolac…Takze Lucia dik,len prosim ta problem je v pomere tekutim a suchych ingrediencii cesta,inak je super..:D ..

Jaroslava
Jaroslava
9 mesiace dozadu

Koláčik je ako obláčik, mňaaam 🙂

Liv
Liv
8 mesiace dozadu

Rovnaký obrázok ako v tomto recepte s piatimi vajcami. https://www.foodfest.sk/najlepsia-bublanina/

Liv
Liv
8 mesiace dozadu
ako odpoveď na  Liv

Okrem toho to vôbec nevyzerá na špaldovú múku.

7
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty