Skvelá bublanina sa dá veľmi jednoducho a rýchlo upiecť aj bez mlieka. Neveríte? Náš skvelý recept zaženie akékoľvek pochybnosti a vy si pochutnáte bez toho, aby ste zistili, že mlieko v bublanine chýba.
Áno, kedysi bolo práve mlieko základom domácich a tradičných koláčikov. Naše staré mamy tvrdili, že práve mlieko im dodáva pravú chuť a vytvára tú správnu konzistenciu. ALE!… Nie každý dnes, žiaľ, mlieko môže.
V dnešnej dobe však už máme množstvo alternatív a náhrad, ako si pripraviť rovnako chutné koláče, a to bez povšimnutia. Jedným z takých receptov je práve bublanina bez mlieka, ktorú sme nahradili teplou vodou. My vám ponúkame overený recept a môžete ho posúdiť sami!
Suroviny
- 5 ks vajec
- Hrnček kryštálového cukru (cca 250 ml)
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- Pol hrnčeka oleja
- 1 hrnček teplej vody
- 1 ks prášok do pečiva
- Ovocie podľa chuti a sezónnosti
Postup
Najskôr si oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtky si vymiešame s cukrom dopenista a pridávame postupne aj olej.
Následne pridáme preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva.
Do hotovej zmesy pridávame postupne aj teplú vodu.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame k hotovému cestu.
Všetko premiešame a vylejeme na múkou vysypaný plech.
Na záver do cesta pridáme na malé kúsky pokrájané ovocie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.
Po upečení posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Fotorecept z prípravy
Tipy na záver
K dokonalému receptu mi chýba už len posypať čerstvo upečenú a správne nadýchanú bublaninu posekanými orechmi – tie jej dodajú tú správnu chuť naviac.
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk