Ideálny postup, ako pripraviť chutné šťavnaté opečené kúsky kurčaťa spočíva v použití väčšieho množstva masla. Maslo zároveň obohatí kuracie stehno o šťavnatú maslovú príchuť.
Kuracie stehná by sme zároveň nemali piecť pridlho. V opačnom prípade sa stratí priveľa tuku tým, že sa podkožný tuk vyškvarí a kuracie mäso ostane suché. Tak potom ako dlho piecť kuracie stehná tak, aby boli chutné?
Na internete nájdeme kopu receptov, kde každý uvádza iný čas. A možno ani jeden údaj nie je zlý. Určite záleží od toho, či si rúru dostatočne predohrejete a na koľkých stupňoch pečiete. Prípadne, aké veľké stehná pripravujete. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že kuracie stehná sa pečú od 40 minút do jednej hodiny pri teplote 180 °C.
Tip: Skúste upiecť kuracie krídla vo vstavanej rúre MORA. Vďaka premyslenému zaoblenému tvaru, inšpirovanému tradičnou kamennou pecí, môže horúci vzduch ideálne cirkulovať. Kuracie krídla tak budú chrumkavé zvonka a pritom šťavnaté vo vnútri. Oceníte tiež energetickou triedu A+, ktorá prinesie další úsporu do vaší domácnosti.
- Kuracie stehná si umyjeme pod prúdom vody.
- Potrieme 1-2 rozpučenými strúčikmi cesnaku.
- Umyté stehná posolíme a pokoreníme podľa vlastnej chuti.
- Kuracie stehná naukladáme do pekáča.
- Pridáme plátky masla.
- Pečieme približne 50 minút pri teplote 180 °C.
Takto pripravené kuracie stehná podávame s ryžou alebo zemiakmi.
Tip pri pečení kuracieho stehna:
- Počas pečenia rúru neotvárame. Teplota pri otváraní rúry rýchlo klesne a kuracie stehná sa tak budú miesto pečenia dusiť. Preto kontrolujeme vizuálne. Všetky novšie rúry už majú sklo, cez ktoré môžeme pozorovať proces pečenia.
- Posledných 15 minút môžeme pridať na teplotu 200 °C, ak máte radi chrumkavé kuracie stehná.
- Stehná by mali púšťať šťavu, preto nie je potrebné oblievať výpekom.
Ako opekať kuracie stehná s kuracími prsiami?
Na to, aby sa upiekli kuracie stehná a kuracie prsia v rovnakom čase, vyberieme stehennú kosť. Takto vykostené kuracie stehná budú hotové v rovnakom čase, ako kuracie prsia s kosťou.
Diskusia
Zuzu
Kuracie stehná nepečte na nízkej teplote dlho, lebo budú vysušené. Radšej ich pečte 45 minút na 170 -180 °C a posledných 15-20 minút zvýšte teplotu na 200 °C, aby sa koža opiekla. Tak to robím ja.
Evulik
Ja peciem vykostené kuracie stehná približne 40 min. na 200 °C, odokryté a väčšinou pred tým aj marinované.
Marika
Ja pečiem stehná vždy odokryté – prvých asi 20 minút na 200°C a potom na 180°C, dokopy asi 1 hodinu. Ak máte veľké štvrte, tak aj niečo cez 1 hodinu. Ale hodinu na 250 stupňoch som ešte nepiekla nikdy v žiadnej rúre a dokonca, keď som mala len plyn, tak ešte menej ako hodinu.
.za fotky ďakujeme
chicken legs od Jo Naylor je licencovaný pod CC BY 2.0 @06/2018 //pridaná vrstva na originál
vďaka za recept 🙂 prekvapím polovičku 🙂
Tešíme sa! Dúfam, že sa poteší, dajte vedieť 🙂
Pekný deň