Mascarpone

Mascarpone je veľmi chutný syr v krémovej podobe s obsahom sušiny minimálne 41%. Vyrába sa zo smotany a to tak, že sa nechá pôsobiť kyselina vínna bez následného odstraňovania srvátky.

Mascarpone pochádza pôvodom z Talianska, no veľmi obľúbenou surovinou je aj u nás na Slovensku, a to najmä na kvalitné plnky do koláčov či chutných cheesecakov.

Mascarpone je vhodné skladovať v chlade, pri teplote do 7 stupňov. Po otvorení sa odporúča skonzumovať do 2 dní.

Nechajte sa inšpirovať našimi domácimi receptami, v ktorých sa nachádza mascarpone ako surovina do receptu – najmä do plniek a náplní.

Nutričné hodnoty na 100 g

Bielkoviny5,8 g
Sacharidy3 g
Tuky35,5 g
Soľ0,08 g
Energia1 463 kJ
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty