Mascarpone
Mascarpone je veľmi chutný syr v krémovej podobe s obsahom sušiny minimálne 41%. Vyrába sa zo smotany a to tak, že sa nechá pôsobiť kyselina vínna bez následného odstraňovania srvátky.
Mascarpone pochádza pôvodom z Talianska, no veľmi obľúbenou surovinou je aj u nás na Slovensku, a to najmä na kvalitné plnky do koláčov či chutných cheesecakov.
Mascarpone je vhodné skladovať v chlade, pri teplote do 7 stupňov. Po otvorení sa odporúča skonzumovať do 2 dní.
Nechajte sa inšpirovať našimi domácimi receptami, v ktorých sa nachádza mascarpone ako surovina do receptu – najmä do plniek a náplní.
Nutričné hodnoty na 100 g
Bielkoviny | 5,8 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 35,5 g |
Soľ | 0,08 g |
Energia | 1 463 kJ |