Citrónový CHEESECAKE s mascarpone

V posledných rokoch je na trhu bohatá ponuka rôznych cheesecake. Dnes vám vedia ponúknuť citrónový cheesecake snáď v každej lepšej kaviarni. Ach! Ale tá cena …

Tak prečo si neskúsite pripraviť rovnako chutný osviežujúci koláč rovno u vás doma? Pripravili sme pre vás lahodný recept na citrónový cheesecake.

Citrónový cheesecake – potrebné suroviny

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok
  • 120 g masla

Na plnku:

  • 750 g mascarpone
  • 200 g kyslej smotany
  • 180 g práškového cukru
  • 4 celé vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • nastrúhaná kôra z citróna

Na citrónový krém:

  • 2 citróny
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica masla

Citrónový cheesecake – postup receptu:

  1. Pripravíme si potrebné množstvo masla a necháme ho zmäknúť. Maslové sušienky si podrvíme nadrobno a vložíme do väčšej misky. Pripravíme si formu na pečenie vystlanú papierom na pečenie. Keď máme maslo zmäknuté, pridáme ho k sušienkám a ručne premiešame. Následne “cesto” vysypeme do formy a zatlačíme na dno formy tak, aby boli okraje trošku vyššie ako korpus.
  2. Korpus dáme piecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Začneme si pripravovať plnku, ktorú následne pridáme na predpečený korpus. Do mixéra dáme mascarpone, kyslú smotanu, práškový cukor a pekne spolu vyšľaháme. Za stáleho miešanie pomaly pridávame celé vajíčka, postupne aj žĺtky a polohrubú múku.
  4. Na záver pridáme citrónovú kôru a v mixéri ešte celé premiešame. Hotový krém pridáme na predpečený korpus a pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov. Po uplynutí času znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme zhruba ešte 40 minút.
  5. Kým sa nám cheesecake pečie, môžeme sa pustiť do prípravy citrónového krému. V miske si vymiešame vajíčka s práškovým cukrom. Pridáme kôru a šťavu z citrónov. Celú misku dáme do parného kúpeľa a varíme, kým nám krém nezhustne. Pozor však na to, aby krém veľmi nevrel.
  6. Keď je krém už hustý, odstavíme ho z kúpeľa a pridáme lyžicu masla. Ďalej miešame, kým sa nám maslo nerozpustí. Krém necháme úplne vychladnúť a následne pridáme na hotový vychladnutý cheesecake.
ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Jemná bábovka ako pena: Recept na prípravu vláčnej bábovky

Citrónový cheesecake – fotorecept

Citrónový cheesecake s mascarpone suroviny Citrónový cheesecake s mascarpone sušienky Citrónový cheesecake s mascarpone - príprava Citrónový cheesecake s mascarpone - korpus Citrónový cheesecake s mascarpone - príprava receptu Citrónový cheesecake s mascarpone - príprava Citrónový cheesecake s mascarpone

Čítajte ďalej:

,

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty