Naša čokoládová torta bez múky a s ovocím je fantastická. Rozvonia akýkoľvek príbytok, neobsahuje múku a navyše, upečiete ju do pár minút. A navyše, deťom neskutočne chutila, veď posúďte sami! Čokoládová torta bez múky sa dá pripravovať naozaj na množstvo spôsobov. U nás doma sme skúšali už niekoľko receptov, z rôznych druhov korpusov a taktiež sme testovali viacero variant krémov.
Táto čokoládová torta s mascarpone sa nám však osvedčila, pretože milujeme brownies a náš korpus čokoládovej torty je mu veľmi podobný. Navyše, lahodnému krému s mascarpone neodoláte, tým sme si istí.
Fantastickú čokoládovú tortu na záver ozdobíme ovocím, ktoré jej dodá potrebnú chuť osvieženia. Najvhodnejšie sú jahody, maliny či čučoriedky, ale samozrejme, fantázii sa medze nekladú a čokoládovú tortu môžete ozdobiť čímkoľvek – trubičky, hoblinky čokolády, je to na vás. My vám ponúkame recept na (podľa nás) najlepšiu čokoládovú tortu vhodnú na všetky príležitosti, no najmä detské oslavy. Zvyšok je už na vás. 🙂
Finálna podoba čokoládovej torty bez múky
Suroviny na čokoládovú tortu bez múky
Suroviny na korpus:
- 150 g čokolády na varenie
- 90 g masla
- 2 vajcia
- 130 g kryštálového cukru
- 20 g kakaa
- 50 g mletých vlašských orechov
- 1/2 lyžička soli
Suroviny na krém:
- 200 g bielej čokolády
- 250 ml smotany na šľahania
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
Suroviny na zdobenie:
- čerstvé ovocie
- ozdoby podľa fantázie či chuti
Postup ako pripraviť čokoládovú tortu:
Tortu začneme prípravou korpusu, ktorý pripomína brownie koláčik. Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli a necháme ju trošku vychladnúť.
Medzitým si vyšľaháme celé vajíčka spolu s kryštálovým cukrom. Následne pridáme trošku vychladnutú čokoládu. Nikdy nepridávame horúcu čokoládu, nakoľko by sa mohla zraziť s vajíčkami. Vajíčkovú zmes opatrne vymiešame s čokoládou a pridáme kakao, orechy a trošku soli. Premiešame už len ručne.
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vystelieme papierom a vylejeme hotové cesto. Korpus pečieme pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si môžeme mixovať krém.
Krém pripravíme tak, že si najskôr necháme vo vodnom kúpeli roztopiť bielu čokoládu. Kým sa čokoláda rozpúšťa, do misy vložíme mascarpone, smotanu a tvaroh a vyšľaháme mixérom. Do vyšľahanej hmoty pridáme vlažnú čokoládu a opät prešľaháme.
Hotový krém vylejeme na vychladnutý korpus a môžeme začať napríjemnejšiu časť – zdobenie čokoládovej torty. Na zdobenie môžeme použiť čokoládové ozdoby, lesné ovocie, čokoľvek 🙂 My sme tortu ozdobili jahodami a čučoriedkami, ktoré sme mali akurát v chladničke. Tortu necháme poriadne stuhnúť a môžeme ju podávať. Dobrú chuť!
Fotorecept
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk