Tvaroh

Tvaroh je mliečny produkt, ktorý vzniká zrážaním mliečnej bielkoviny. Aj preto tvaroh obsahuje až 17 % bielkovín a je tak cenným zdrojom plnohodnotných bielkovín.

O tom vedia svoje najmä športovci, kulturisti, pre ktorých je tvaroh častou potravou po cvičení.

Účinky tvarohu na organizmus

  • Obsahuje široké spektrum aminokyselín
  • Je bojovníkom proti osteoporóze a znižuje cholesterol v krvi.
  • Obsahuje kazeín – pomalá bielkovina, ktorá zasýti
  • Ľahká stráviteľnosť pre žalúdok – bielkoviny obsiahnuté v potravinách sa trávia vo všeobecnosti ťažšie, pre tvaroh to neplatí.
  • Veľký zdroj bielkovín
  • Vynikajúci prostriedok pre naberanie svalovej hmoty.

Recepty s tvarohom

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty