Tvarohový dezert s pečenými jablkami a škoricou

Lepšia kombinácia ako lahodná chuť a zdravá verzia snáď ani neexistuje. Tvarohový dezert v pohári uspokojí akúkoľvek myšlienky na sladké a navyše bez výčitiek. Tvarohový dezert s jablkami sme si začali pripravovať najskôr počas jesenných dní, keďže škorica a jablká evokujú najmä jeseň, ale tak veľmi sme si ho obľúbili, že si ho zvykneme pripravovať kedykoľvek počas roka.

V lete vie tvarohová vrstva dokonale osviežiť (áno, vtedy ho dávame ho chladničky aj stuhnúť) a v zime si zase pochutíme na horúcich jabĺčkach. Jablká u nás doma nájdete takmer vždy a taktiež tvaroh v chladničke nesmie chýbať. Jediné, čo potrebujete je asi 15 minút vášho času a o dokonalý dezert máte postarané.

 

Suroviny

  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 jabĺčka
  • 40 g ovsených sušienok
  • Med
  • Škorica
  • Voda
  • Mleté lieskové oriešky

 

Postup

1

V mixéri si rozmixujeme ovsené vločky a lieskovce, prípadne akékoľvek iné orechy.

2

Pridáme ku nim trochu medu a škorice. Pripravíme si 2 misky/poháre na dezert a na spodok natlačíme orechovo-sušienkovú zmes.

3

Tvaroh si vymiešame s medom, prípadne iným sladidlom a navrstvíme do pohára.

4

Jablká umyjeme a pokrájame na malé kúsočky. Zmiešame ich so sladidlom a škoricou. Vytiahneme si panvicu, kde na troche vody udusíme jabĺčka po dobu cca 5 minút. Priebežne podlievame vodou, ak je to potrebné.

5

Hotové jabĺčka pridáme na tvaroh ako poslednú vrstvu a dozdobíme mletými orieškami.

6

Lahodný a zdravý dezert môžeme dať stuhnúť do chladničky, ale nie je potrebné.

ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Hrušková výživa

Fotorecept

 

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

,

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty