Lepšia kombinácia ako lahodná chuť a zdravá verzia snáď ani neexistuje. Tvarohový dezert v pohári uspokojí akúkoľvek myšlienky na sladké a navyše bez výčitiek. Tvarohový dezert s jablkami sme si začali pripravovať najskôr počas jesenných dní, keďže škorica a jablká evokujú najmä jeseň, ale tak veľmi sme si ho obľúbili, že si ho zvykneme pripravovať kedykoľvek počas roka.
V lete vie tvarohová vrstva dokonale osviežiť (áno, vtedy ho dávame ho chladničky aj stuhnúť) a v zime si zase pochutíme na horúcich jabĺčkach. Jablká u nás doma nájdete takmer vždy a taktiež tvaroh v chladničke nesmie chýbať. Jediné, čo potrebujete je asi 15 minút vášho času a o dokonalý dezert máte postarané.
Suroviny
- 250 g jemného tvarohu
- 2 jabĺčka
- 40 g ovsených sušienok
- Med
- Škorica
- Voda
- Mleté lieskové oriešky
Postup
V mixéri si rozmixujeme ovsené vločky a lieskovce, prípadne akékoľvek iné orechy.
Pridáme ku nim trochu medu a škorice. Pripravíme si 2 misky/poháre na dezert a na spodok natlačíme orechovo-sušienkovú zmes.
Tvaroh si vymiešame s medom, prípadne iným sladidlom a navrstvíme do pohára.
Jablká umyjeme a pokrájame na malé kúsočky. Zmiešame ich so sladidlom a škoricou. Vytiahneme si panvicu, kde na troche vody udusíme jabĺčka po dobu cca 5 minút. Priebežne podlievame vodou, ak je to potrebné.
Hotové jabĺčka pridáme na tvaroh ako poslednú vrstvu a dozdobíme mletými orieškami.
Lahodný a zdravý dezert môžeme dať stuhnúť do chladničky, ale nie je potrebné.
Fotorecept
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk