Grilovaný hermelín s batátmi

Grilovaný hermelín s batátmi si doma pripravíte zo základných surovín a to už do 30 minút. Úžasný recept či už pre vegeteriánov, zástancov zdravého životného štýlu, ale aj pre všetkých, ktorí v kuchyni neradi plytvajú časom. Grilovaný hermelín s batátmi rozhodne nesklame nikoho! Prináša skvelú a najmä zdravú alternatívu k obľúbenému vyprážanému hermelínu s hranolkami.

Príprava je oveľa jednoduchšia a vo výsledku chutí rovnako neodolateľne. Hermelín si pohodlne kúpite v akýchkoľvek potravinách a hoci sú batáty (tzv. sladké zemiaky) trošku ťažšie dostupnejšie ako bežné zemiaky, ale o to zdravšie. Odporúčame ich konzumovať v šupke, ktorá tiež obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Batáty posilňujú imunitu, regulujú krvný tlak, podporujú zdravé trávenie, dodávajú mozgu potrebné živiny a navyše, zmierňujú stres a úzkosť. Ako bonus majú ešte aj skvelú chuť. Tak prečo si nepripraviť rýchly a chutný recept hoci už aj hneď – či už na obed alebo na večeru.

Grilovaný hermelín s batátmi

 

Suroviny

  • 2 ks hermelínu/enciánu
  • 3 ks batátov
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Grilovacie korenie
  • Mletá červená paprika
  • Olivový olej
  • Rozmarín

 

Postup

1

Zapneme rúru na režim grilovania a vyhrejeme na 170 stupňov.

2

Následne môžeme začať s prípravou batátov. Poriadne ich poumývame pod prúdom tečúcej vody a nakrájame na tenšie hranolčeky, prípadne kolieska. My sme urobili kombináciu hranolčekov a koliesok.

3

Batáty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, môžeme ich potrieť trochou osoleného a okoreneného olivového oleja.

4

Teraz prichádza na rad marináda na hermelín. Do menšej misky dáme 3 lyžičky olivového oleja, posolíme, pokoreníme, pridáme trochu mletej papriky a rozmarínu. Všetko pekne pomiešame.

5

Hermelín si rozbalíme a zoberieme si kúsok alobalu, ktorý potrieme marinádou – vytvoríme takto kruh. Do kruhu vložíme hermelín, potrieme ho aj zvrchu marinádou a zabalíme do alobalu. Takto pripravíme obidva hermelínu a zabalené pridáme na plech medzi batáty.

6

Takto pripravený hermelín s batátmi vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť približne 20 minút. Či je hermelín naozaj upečený, zistime tak, že sa nám postupne alobal začne nafukovať.

7

Po uplynutí času plech vyberieme, vytiahneme syr z alobalu a uvidíme, ako sa nám krásne ugriloval. Pripravíme si kečup či tatársku omáčku, prípadne čerstvý šalát a špecialita sa môže servírovať.

ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Pečená tekvica Hokkaido

Fotorecept

 

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty