Domáci pribináčik, neodolateľná dobrota pre deti aj dospelých. Tento obľúbený tvarohový krém pribináčik si môžete pripraviť aj vo vašej domácnosti. A to veľmi rýchlo, jednoducho, chutne a dokonca aj zdravo. Vymeňte kúpenú sladkosť za domácu dobrotu a určite neoľutujete. Nezáleží na tom, či preferujete čokoládovú alebo vanilkovú verziu, náš recept na pribináčik si zamilujete okamžite.
Pribináčik – obľúbený tvarohový krém známy z čias bývalého Československa, ktorý ponúkal vhodnú alternatívu konzumácie mlieka pre detí, najmä tie, ktoré odmietali konzumáciu mlieka v jeho prirodzenej forme. Ak máte podobný problém s deťmi u vás doma, rozhodne nečakajte a potešte ich touto domácou dobrotou.
Postup, ako sa robí domáci pribináčik nájdete v nasledujúcich riadkoch receptu.
Na vanilkový pribináčik potrebujeme:
- 250 g krému mascarpone
- 250 g jemného tvarohu (roztierateľný)
- 2 lyžice trstinového cukru
- 400 ml mlieka
- 1 vanilkový puding v prášku
Ľubovoľné suroviny:
- Piškóty
- Ovocie podľa chuti
- Granko
Postup na prípravu vanilkového pribináčika:
Kuchynským robotom si vymiešame mascarpone krém spolu s tvarohom. Odporúčame veľmi jemne na nižších otáčkach.
Medzitým dáme variť 100 ml mlieka a keď je mlieko horúce, pridáme zvyšnú časť mlieka spolu s pudingovým práškom a cukrom.
Uvaríme hustý puding, necháme ho len chvíľku vychladnúť a pridáme k pripravenej tvarohovej zmesi.
Puding zmiešaný so zmesou postupne vrstvíme do pripravených misiek spolu s piškotámi a ovocím podľa chuti. My si ho zvykneme dozdobiť aj grankom.
Fotorecept
Tipy na záver
Domáci pribináčik sa od momentu, ako sme ho prvýkrát skúšali, stal veľmi obľúbeným dezertom v našej rodine. Pripravujeme ho aj pre našich blízkych, návštevy a ešte sme pribináčikom nikoho neurazili.
Zvykneme ho osviežiť piškótami, čučoriedkami, jahodami a grankom. Fantázii sa v tomto ohľade medze nekladú. Možnože niekomu bude stačiť úplne obyčajná verzia pribináčika pozostávajúca len z pudingu a mascarpone.
Pokojne však môžete vanilkový puding nahradiť čokoládovým a čokoládový pribináčik bude na svete. Viete si pripraviť aj veľmi zdravú verziu, pokojne použite bio puding, nemusíte vôbec pridávať cukor ani piškóty. Zamilujú si ho aj prívrženci zdravého životného štýlu a rozhodne aj naši najmenší.
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk
Naozaj výborná náhrada kupovaného pribináčika.
Chutil celej rodine, som odsúdená na víkendovú prípravu tohto dezertu, ale hlavne že všetkým chutí 🙂