Domáci pribináčik

Domáci pribináčikDomáci pribináčik, neodolateľná dobrota pre deti aj dospelých. Tento obľúbený tvarohový krém pribináčik si môžete pripraviť aj vo vašej domácnosti. A to veľmi rýchlo, jednoducho, chutne a dokonca aj zdravo. Vymeňte kúpenú sladkosť za domácu dobrotu a určite neoľutujete. Nezáleží na tom, či preferujete čokoládovú alebo vanilkovú verziu, náš recept na pribináčik si zamilujete okamžite.

Pribináčik – obľúbený tvarohový krém známy z čias bývalého Československa, ktorý ponúkal vhodnú alternatívu konzumácie mlieka pre detí, najmä tie, ktoré odmietali konzumáciu mlieka v jeho prirodzenej forme. Ak máte podobný problém s deťmi u vás doma, rozhodne nečakajte a potešte ich touto domácou dobrotou.

Postup, ako sa robí domáci pribináčik nájdete v nasledujúcich riadkoch receptu.

Na vanilkový pribináčik potrebujeme:

  • 250 g krému mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu (roztierateľný)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding v prášku

Ľubovoľné suroviny:

  • Piškóty
  • Ovocie podľa chuti
  • Granko

Postup na prípravu vanilkového pribináčika:

1

Kuchynským robotom si vymiešame mascarpone krém spolu s tvarohom. Odporúčame veľmi jemne na nižších otáčkach.

2

Medzitým dáme variť 100 ml mlieka a keď je mlieko horúce, pridáme zvyšnú časť mlieka spolu s pudingovým práškom a cukrom.

3

Uvaríme hustý puding, necháme ho len chvíľku vychladnúť a pridáme k pripravenej tvarohovej zmesi.

4

Puding zmiešaný so zmesou postupne vrstvíme do pripravených misiek spolu s piškotámi a ovocím podľa chuti. My si ho zvykneme dozdobiť aj grankom.

Fotorecept

Tipy na záver

Domáci pribináčik sa od momentu, ako sme ho prvýkrát skúšali, stal veľmi obľúbeným dezertom v našej rodine. Pripravujeme ho aj pre našich blízkych, návštevy a ešte sme pribináčikom nikoho neurazili.

Zvykneme ho osviežiť piškótami, čučoriedkami, jahodami a grankom. Fantázii sa v tomto ohľade medze nekladú. Možnože niekomu bude stačiť úplne obyčajná verzia pribináčika pozostávajúca len z pudingu a mascarpone.

Pokojne však môžete vanilkový puding nahradiť čokoládovým a čokoládový pribináčik bude na svete. Viete si pripraviť aj veľmi zdravú verziu, pokojne použite bio puding, nemusíte vôbec pridávať cukor ani piškóty. Zamilujú si ho aj prívrženci zdravého životného štýlu a rozhodne aj naši najmenší.

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

,

Upozorni ma na
guest
1 Komentár
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
Miluš
Miluš
3 roky dozadu

Naozaj výborná náhrada kupovaného pribináčika.
Chutil celej rodine, som odsúdená na víkendovú prípravu tohto dezertu, ale hlavne že všetkým chutí 🙂

1
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty