Nedarí sa vám upiecť správne nadýchanú bábovku, ktorá by po prvom zahryznutí chutila ako obláčik? S naším receptom na bábovku s mascarpone sa vám konečne podarí. Práve mascarpone dodá bábovke vláčnu príchuť, ktorú ocenia najmä tí najmladší členovia rodiny. Príprava nedeľnej maškrty v podobe bábovky s mascarpone nie je vôbec zložitá. Ale o tom vás presvedčí náš recept, v ktorom si rozoberieme prípravu mascarponovej bábovky krok za krokom.
Nadýchaná bábovka s mascarpone – suroviny:
- 4 vajcia
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- 250 g jemného tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml oleja
- Štipka soli
- Plátok masla na vymastenie formy
- Strúhanka
Nadýchaná bábovka s mascarpone – recept:
- Pripravíme si potrebné suroviny a zapneme rúru na 160 stupňov. Pri bábovke je veľmi dôležité rúru predriať, aby sa nám upieklo naozaj nadýchané cesto.
- Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom a postupne pridávame aj olej. Keď je cukor so žĺtkami a olejom vyšľahaný, pridáme jemný tvaroh, mascarpone a opäť vyšľaháme.
- Múku si odvážime a premiešame spolu s kypriacim práškom. Následne pridávame do žĺtkovej zmesi.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh a pridáme ho do žĺtkovej zmesi. Poriadne premiešame, aby sa nám sneh spojil so zmesou.
- Pripravíme si formu na bábovku, vymastíme ju plátkom masla a vysypeme strúhankou. Do takto pripravenej formy vylejeme cesto.
- Bábovku pečieme pri teplote 160 stupňov približne 1 hodinu 20 minút.
- Po upečení bábovku necháme trošku vychladnúť, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. Hotovú bábovku môžeme podávať kľudne aj so šľahačkou.
Nadýchaná bábovka s mascarpone – foto recept:
Nadýchaná bábovka s mascarpone – rada na záver:
Bábovka s mascarpone je ideálny zákusok ku víkendovej káve. Ak si chcete chuť ešte vylepšiť, potrite si ju šľahačkou, prípadne posypte grankom. Deti to milujú. 🙂
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk