Recepty

Zapekaná cuketa s mozzarellou
Ruku na srdce. Strava väčšiny z nás práve nehýri najkrajšími farbami. A ako dobre vieme, aj oči jedia. Telo veľmi dobre vie, prečo je to tak. Čím viac farieb na...

Zapekaná cuketa so syrom
Zapekaná cuketa patrí k našim najobľúbenejším jedlám v rodine. Keď sa už púšťame v lete do varenia letných receptov, zapekaná cuketa so syrom nesmie chýbať.

Zapekaná cuketa s kuracím mäsom
Existuje množstvo spôsobov prípravy cukety - či už na sladko, alebo na slano. My sme sa rozhodli opäť dôverovať nášmu overenému receptu a pripraviť si domácu zapekanú cuketu s kuracím...

Zapekaná cuketa s mletým mäsom
Po dlhom zimnom období je tu opäť bohaté obdobie na naše domáce suroviny. Čerstvá zelenina a ovocie zo záhrady nám prinášajú opäť nové nápady na zdravé recepty plné vitamínov. Niektorí...

Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla (správne nazývaná červená repa) sa vďaka obrovskému množstvu živín čoraz viac vyskytuje ako synonym pre prírodný liek či obyčajnú prevenciu. Staré mamy cviklu samotnú označovali aj ako ,,bojovníka”...

Zavárané lečo
Tentokrát sme sa pustili do prípravy zaváraného leča, preto by sme sa s vami radi podelili o tento skvelý recept na zavárané lečo.

Zavárané uhorky
S príchodom teplých letných mesiacov otvárajú mnohé gazdinky tzv. zaváraninovú sezónu. Určite si každý z nás už od detstva pamätá špajze či pivnice plné domácich a zdravých zaváranín. Samozrejme, každému...

Bazový sirup
Spomenula som si, že v destve sme mali vždy k dispozícií náš slovenský, dobrý bázový sirup od našej babičky. Povedala som si, že skúsim pripraviť bazový, ale nájsť bázu čiernu...

Žihľavový sirup
O liečivých účinkoch žihľavového sirupu počul už zrejme každý z nás. Či už z príbehov našich múdrych babičiek, z ľudových herbárov či od známych bylinkárov.

Karamelový krém
Karamelový krém je ideálna pochúťka do koláčov. Ak plánujete upiecť tortu alebo obyčajný veterník, pripravte si náš domáci karamelový krém ..


