Francúzska kuchyňa

Francúzska kuchyňa sa vyznačuje predovšetkým kvalitnými prvotriednymi surovinami. Ťaží najmä z ideálneho prostredia, kde sa pomerne veľká časť Francúzska nachádza v prímorských oblastiach. Preto je aj ich kuchyňa bohatá na morské špeciality.
Základnou zložkou na prípravu jedál je teľacina, hovädzina, baranie a hydinové mäso, ryby, mliečne výrobky, zelenina a ovocie.
Francúzsky kuchári sú majstri pri príprave polievok, omáčok a rôznych štiav. Paradoxom je, že francúzska kuchyňa nemá vyhlásené jedno jedlo, ktoré by sa mohlo považovať za francúzsku špecialitu.

Recepty z francúzskej kuchyne

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty