Slovenská kuchyňa
Slovenská kuchyňa sa vyznačuje najmä bravčovým mäsom, jahňacinou, kapustou a mliečnymi výrobkami. Za hlavné národné jedlo sú považované bryndzové halušky. Príprava bryndzových halušiek pozostáva z kvalitnej a mimoriadne zdravej bryndze, domácej údenej slaninky, zemiakov a múky.
Typické slovenské jedlá
Typické pre slovenskú kuchyňu sú aj prívarky, tekvicový, šošovicový či fazuľový. Medzi polievkami kraľuje polievka z kyslej kapusty, takzvaná kapustnica, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole. Z múčnikov sú pre slovenskú kuchyňu typické záviny či kysnuté koláče a zriedkavejšie bábovka. Neodmysliteľnou súčasťou sú aj syry, parenica, oštiepok, tvaroh, syrové korbáčiky a ďalšie čerstvé mliečne výrobky.