Kuracie mäso
Nie nadarmo sa hovorí, že najlepšie pri chudnutí je kuracie mäso spolu s morčacím. Z kuracieho mäsa je to najmä prsný sval, ktorý je bez chrupaviek, vnútorného tuku či šliach.
Vďaka nutričným hodnotám je obľúbenou potravou v jedálničku aktívnych športovcov či zástancov zdravej výživy. Je výborným zdrojom pre bielkoviny, ktoré sú nevyhnutné pre podporu a nárast svalovej hmoty po cvičení ako aj následnú regeneráciu. Množstvo redukčných diét pozostáva práve z ľahko stráviteľného kuracieho mäsa s nízkym obsahom tuku.
Nutričné hodnoty
Z nutričných hodnôt obsahuje kuracie mäso niacin, jeden z vitamínov B, ktorý sa podieľa na riadení hladiny cukru v krvi. Taktiež obsahuje selén, ktorému sa pripisujú pozitívne účinky pri zvládaní stresu. Zároveň podporuje imunitný systém. Ďalej to je napríklad vitamín B6 a fosfor, ktorý udržuje naše kosti a zuby zdravé.
Na 100 gramov mu pripadá 461 kJ, 23 gramov bielkovín a 1,2 gramu tukov.