Ryžový nákyp so slivkami od babičky

Po horúcom lete nastáva obdobie, kedy si konečne môžeme užívať plné záhrady plodov rôzneho druhu ovocia. Jedno z najčastejších ovocí na Slovensku sú práve slivky. Máte ich až príliš a neviete čo s nimi? Vyskúšajte náš chutný recept na prípravu ryžového nákupu so slivkami.

Suroviny

  • 700 g sliviek z kompótu
  • 150 g masla
  • 7 vajec
  • 350 g ryže
  • 1 liter mlieka
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g krupicového cukru

 

Postup

1

Ryžu opláchneme a zalejeme mliekom. Pridáme štipku soli a na miernom ohni varíme domäkka.

2

Slivky rozpolíme a vyberieme z nich kôstky. Do hrnca si nalejeme malé množstvo vody, 20 g krupicového cukru a rozpolené slivky. Na sporáku varíme, až kým nedosiahneme bod varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Slivky potom vyberieme a osušíme.

3

Maslo, práškový cukor a žĺtky vymiešame dopenista. K vymiešanej mase pridáme uvarenú a vychladnutú ryžu a dobre premiešame.

4

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň 40 g krupicového cukru, opäť vyšľaháme a jemne primiešame k ryži. Formu na pečenie vymastíme, posypeme strúhankou a nalejeme do nej polovicu ochutenej ryže. Poukladáme osušené slivky a zalejeme druhou polovicou ryže. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme pri teplote 180 stupňov aspoň 40 minút. Hotový ryžový nákyp so slivkami posypeme práškovým cukrom.

Slivky

© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk

Čítajte ďalej:

,

Upozorni ma na
guest
0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty