Dnes sa už cholesterolovým bombám typickým pre fašiangy a zabíjačkové obdobie radšej vyhneme. Kompromis medzi zdravím a tradíciami sa však pri troške fantázie vždy dá nájsť. Pripravte si s nami recept na rýchle mäkkučké a šťavnaté kuracie rezne, z ktorých nebudete „vyfukovať“ celé poobedie.
Suroviny
- Soľ
- Korenie
- Olivový olej
- Hladká múka
- Maslo
- Encián
- Kuracie rezne
- Slanina
Postup
Kuracie rezne si umyjeme pod prúdom studenej vody. Mäso očistíme od blán a nakrájame na väčšie kúsky.
Rezne posolíme, pokoreníme a obalíme v hladkej múke.
Takto pripravené kuracie rezne vypražime na olivovom oleji, aby sa nám mäso zatiahlo. Po vypražení ich uložíme do pekáča, ktorý potrieme plátkami masla.
Na vrch rezňov ešte nezabudneme priložiť encián, prípadne iný tvrdý syr a slaninu. Ak nemáte slaninu, môžete použiť aj štipľavú salámu, ktorá pri pečení pustí dostatok šťavy a výborne dochutí kuracie rezne.
Na záver kuracie rezne prikryjeme alobalom a vložíme do pece na približne 180 stupňov na 40 minút.
Výsledkom sú veľmi rýchle, mäkkučké a šťavnaté kuracie rezne pre celú rodinu.
Fotorecept
Stále málo šťavnaté? Čo urobiť, aby bolo mäso dostatočne šťavnaté?
Slaný nálev uchová v kuracích rezňoch šťavnatosť – či už pri varení alebo pečení.
Kuracie rezne ponorte do nálevu na aspoň 4 hodiny. Jednoduchý slaný nálev si pripravíte z polovice šálky soli, štvrtiny šálky cukru a šiestich šálok vody. Rovnaký nálev prospeje kuracine, morke, bravčovine ale aj celej rybe či rybacím steakom.
Tipy na záver
#1.
Tento recept sa dá kategorizovať do diétnejších receptov, avšak ak nehľadáte diétne recepty, potom si môžete kuracie rezne poliať sladkou smotanou a dať do horúcej pece zapiecť.
#2.
Pečené mäso dostane krajšiu farbu, keď na pekáč pridáte trochu cukru.
© Copyright, Fotogaléria Redakcie FoodFest.sk
Rýchlo opečené a stále šťavnaté. Skúšala som poslednú nedeľu 🙂