Obdobie báboviek je tu opäť a hoci pre mnohých sú recepty s bábovkou len o tej jednej základnej, my vám dokážeme, že aj príprava špeciálnej bábovky s ovocím vám vyčarí úsmev na tvári. A verte, nie je to naozaj nič zložitého.
Ukážeme vám, ako upiecť ovocnú bábovku a v čom spočíva príprava tak, aby bola krásne nadýchaná a jemná hneď pri prvom súste. Na úvod je nutné zdôrazniť, že postup prípravy bábovky s ovocím sa len minimálne odlišuje od tradičnej jemnej bábovky, no všetko si rozoberieme krok za krokom v príprave.
Bábovka s ovocím – potrebné suroviny:
- vajcia
- polohrubá múka
- práškový cukor
- vanilínový cukor
- kypriaci prášok do pečiva
- olej
- mlieko
- soľ
- Hera
- čučoriedky, jahody, maliny a iné čerstvé ovocie
Bábovka s ovocím – foto recept:
Bábovka s ovocím – rady na záver:
- Predtým, než ovocie pridáme do cesta ho odporúčame obaliť v detskej krupici alebo hrubej múke.
- Bábovku po nakrájaní odporúčame konzumovať aj so zvyškom ovocia a šľahačkou 🙂
Presný postup prípravy si môžete prečítať nižšie:
Hodnotenie receptu
1 Ľudí už ohodnotilo tento recept
Priemerné hodnotenie
Hrozný recept. Dva krát olej? Mlieko je v ingredienciach ale v recepte nie. 250dkg? To je 2,5kg asi další preklep.
Ospravedlňujem sa za preklepy, popis je opravený 🙂