Polohrubá múka

Múka polohrubá alebo výberová sa používa najmä na prípravu múčnikov z kysnutého cesta, cestovín a koláčov všemožného druhu. Je vyrobená z letnej potravinárskej pšenice. Cena za kilogram polohrubej múky sa pohybuje pod hodnotou 1 EURO.

Dôležitým ukazovateľom kvality múky, podľa ktorého ju rozdeľujeme, je obsah minerálnych látok, čiže popolovín. Čím vyššie sa obilie vymieľa, tým viac sa rozomieľajú z obilného zrnka šupky a tým stúpa aj množstvo minerálnych látok. Obsah popolovín sa vyjadruje v miligramoch na 100 gramov a pred množstvo miligramov popolovín sa dáva znak T. Pšeničná múka má takéto označenie:
– hrubá I. druhu T 450
– hrubá II. druhu T 600
– polohrubá T 550
– hladká T 650
– chlebová I. druhu T 1050

Recepty z polohrubej múky

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty