Perníkové korenie
Toto krásne voňajúce korenie prináša atmosféru Vianoc, babičkinej kuchyne a v neposlednom rade rodinnej pohody. Používa sa k dochucovaniu sladkého pečiva, najmä však medových perníčkov, vianočných zákuskov, koláčov, vianočiek, báboviek či kysnutých koláčov a buchiet. Koreniť však môžeme aj mäso, ryby či zeleninu.
Zloženie perníkového korenia
Jednotlivé typy perníkových korení sa líšia, no základ by mal byť ten istý.
– Škorica
– Klinček
– Fenykel
– Nové mleté korenie
– Badyán
– Koriander
Recepty s perníkovým korením
Aj tá najmenej dôležitá ingrediencia obsahuje v sebe malé chuťové tajomstvá.
Emka
Sladké je dobré, ale v rozumnej miere. Ešte som ju však nenašla.
Lily
Môžem nespať, môžem nejesť, ale nemôžem byť bez modlitby.
Páter Pio