Paprika

Paprika je hodnotná zelenina, ktorá obsahuje veľké množstvo dôležitých látok pre organizmus. Papriku poznáme v troch farbách, biela, žltá a červená, kde najhodnotnejšia z pohľadu vitamínov je práve červená. Vo všeobecnosti sú plody červenej papriky jedným z najbohatších zdrojov vitamínu C zo zeleniny. V jednej veľkej červenej paprike môže byť až 200 miligramov vitamínu C.
V gastronómii sa červená paprika používa pre dokonalú chuť jedla najrôznejších pokrmov a šalátov. V kombinácii s kuracím mäsom a so zeleninou dodá telu nielen bielkoviny, ale aj fytochemikálie, vitamíny a vlákninu.

Nutričné hodnoty papriky

Z pohľadu nutričných hodnôt obsahuje 50 gramov červenej papriky 14,46 kcal, 3 gramy sacharidov a 0,6 gramov bielkovín.
Paprika je výborným zdrojom vitamínu A, B, C a E. Z minerálnych látok obsahuje železo, zinok, jód, draslík, hořčík a vápník. Paprika posilňuje imunitu a stimuluje trávenie. Zároveň spomaľuje proces starnutia, podporuje zrak a chráni pokožku.

Recepty s paprikou

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty