Vaječný bielok
Vaječný bielok tvorí prevažnú časť slepačieho vajca. Slepačie vajíčko váži okolo 60 gramov, z toho približne 10 % predstavuje škrupina, 31 % žĺtok a 59 % bielok. Bielok obsahuje 85—87 % vody, ďalej bielkoviny, malé množstvo tuku, glycidov a minerálnych látok. Bielok je rôsolovitý a jeho jemné blanky sa šľahaním roztrhajú a bielok 7—8-násobne zväčší svoj objem.
Vaječný bielok obsahuje nutričné hodnoty ako draslík, sodík, bielkoviny a sacharidy. Na 100 gramov obsahuje 52 kalórií.
Aj tá najmenej dôležitá ingrediencia obsahuje v sebe malé chuťové tajomstvá.
Emka
Sladké je dobré, ale v rozumnej miere. Ešte som ju však nenašla.
Lily
Môžem nespať, môžem nejesť, ale nemôžem byť bez modlitby.
Páter Pio