Máločo je také jednoduché ako upiecť kura. Keď je nedopečené, vložíme ho späť do rúry. Keď je prepečené, prsia budú síce ..
Ako na to

Domáce müsli
Čo sú to müsli? Müsli sú zmesou rôznych chutných surovín, no základom musia byť vždy cereálie – obilniny ako ovos, pšenica, pohanka či špalda. K celeáliám sa môžu pridať orechy, sušené ovocie, hrozienka, semiačka či čokoláda. Müsli sa pridávajú najčastejšie k mliečnym výrobkom ako jogurt, mlieko alebo aj tvaroh. Práve preto sú müsli ideálnou voľbou […]

Ako roztopiť čokoládu
Jednoduché, no predsa sa nie vždy podarí. Stačí pár sekúnd a z chutnej roztopenej čokolády na tortu sa stane spálený kus dobroty. Vďaka našim 3 jednoduchým spôsobom prípravy čokoládovej polevy sa už nebudete musieť obávať o koláč. Čo je to čokoládová poleva? Čokoládová poleva je čokoláda, ktorá obsahuje rastlinný olej namiesto kakaového masla. Veľa ľudí […]

Ako upiecť tekvicové jadierka
Prichádzajúcu jeseň symbolizuje aj zdravá a krásna zelenina – tzv. hokkaido tekvica. Áno, sezóna tekvíc už pomaly klope na dvere a spolu s ňou do popredia vstupujú aj menej známe recepty. Áno, veľká väčšina z nás obľubuje recepty z tekvice, ale mnohí vôbec netušia, ako zúžitkovať tekvicu do poslednej časti. My vám preto poradíme, ako upiecť tekvicové jadierka a […]

Pečená tekvica Hokkaido
Prichádza jeseň a my chceme využiť všetky plody, ktoré nám príroda v tomto období ponúka. A jedným z typicky jesenných plodov je práve tekvica hokkaido. O jej mimoriadnych účinkoch na zdravie sme už dosť popísali pri hokkaido polievke, tak skúsme sa rovno pustiť do prípravy ďalšieho receptu – pečenej tekvice hokkaido. S nami sa báť […]

Pečená tekvica so syrom
Aj vy máte plnú záhradu zdravej jesennej zeleniny tekvice a rozmýšľate, ako ju spotrebovať? Okrem obľúbenej krémovej polievky je populárnou práve pečená tekvica. Pečená tekvica sa zvykne piecť naslano alebo nasladko. Ak preferujete sladkú verziu, môžete použiť javorový sirup alebo med, my sme sa však rozhodli dať prednosť pečenej tekvice naslano, preto sme používali soľ. Náš […]

Hokkaido polievka
Sezóna tekvíc je tu a vy si tak môžete dopriať jesennú porciu zdravia v podobe hokkaido polievky. Ak si chcete posilniť oslabenú imunitu, nesiahajte hneď po liekoch či vitamínoch v škatuľke, ale využite dary prírody, ktoré nám dáva v podobe čerstvého ovocia či zeleniny. A hokkaido tekvica je čoraz rozšírenejšou a nenormálne chutnou súčasťou našej […]

Púpavový med od babičky
Aj vy si spomínate z detstva na výborný púpavový med od babičky? Možno je čas si vyskúšať a pripraviť vzácny púpavový med od babičky rovno z vašej kuchyne. Tento recept si zamilujete na prvý hlt! Postup prípravy receptu ponúkame len v jednoduchých 6 krokoch. Hoci mnohí z nás považujú púpavu za zbytočnú bylinku, ktorá len […]

Špargľová polievka
Výborná jarná polievka, ktorej príprava je jednoduchá a zároveň dodá mnoho zdravia – delikátna špargľová polievka na dva spôsoby len pre vás. A pritom jej príprava nepotrvá dlhšie než 30 minút. 🙂 S príchodom jari je neodmysliteľne spojená aj sezóna špargle. Špargľa je trváca rastlina, ktorá bola lahôdkou už v staroveku. Mohli si ju však […]

Ako zistiť čerstvosť vajec?
Máte doma vajcia, no už si presne nepamätáte, ako dlho? Máte ich zahodiť alebo v lepšom prípade ešte použiť do pečenia? Musí staré vajce vyslovene smrdieť? Ak chcete zistiť čerstvosť vajíčok, skúste tento jednoduchý trik. Rozbite vajíčko nad pohárom a žĺtok nechajte v škrupine. Ak je žĺtok vypuklý, pevný a okrúhly, vajíčko je stále čerstvé. […]