Zapekaná cuketa s mozzarellou

Ruku na srdce. Strava väčšiny z nás práve nehýri najkrajšími farbami. A ako dobre vieme, aj oči jedia. Telo veľmi dobre vie, prečo je to tak. Čím viac farieb na tanieri, tým viac rôznych výživných látok a vitamínov do seba dostanete. Práve preto sme si pre vás pripravili „farebný“ recept na zapekanú cuketu s mozzarellou.

Každá farba jedla v sebe totiž skrýva inú škálu vitamínov a minerálov a zapekaná cuketa s mozzarellou nemôže byť predsa výnimkou.

Ako si pripravíme tento neodolateľný a zdravý recept?

Suroviny:

  • 2 menšie cukety (prípadne 1 väčšiu)
  • 7 cherry paradok alebo 2 klasické paradajky
  • 2 balíčky mozzarelly
  • čerstvá bazalka
  • soľ, korenie
  • olivový olej
  • 1 cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup v 3 krokoch:

  1. Príprava cukety: cukety dobre poumývame a odrežeme konce. Rozdelíme ich na polovice a vydlabeme vnútro, ktoré spolu s cibuľkou opražíme na olivovom oleji.
  2. Príprava zmesy: paradajky umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme k vnútru cukety, ktoré sa pražilo spolu s cibuľkou. Paradajky začnú púšťať štavu, do ktorej pretlačíme 2 strúčiky cesnaky. Dochutíme soľou, korením a necháme na panvici pár minút. Medzitým si pokrájame mozzarellu na tenké plátky.
  3. Zapekanie: vydlabané cukety si poukladáme na zapekaciu misu či pekáč a pokvapkáme olivovým olejom. Po odstavení zmesi môžeme začať s plnením cukety. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pokojne potrite cukety rozpučeným cesnakom a až následne naplňte zmesou z paradajok. Úplne na koniec naukladajte plátky mozzarelly a ozdobte čerstvou bazalkou. Pečieme približne 30 minút na 180 stupňov.
A ďalej si prečítam ešte ..  Recepty rolády na Veľkú noc či Vianoce, super tipy na pečenie

Počas teplých letných mesiacov naozaj uprednostňujeme ľahko stráviteľné recepty, a preto sme si veľmi obľúbili práve zapekanú cuketu s mozzarellou. Však sami posúďte!

Napíšte nám do komentárov, ako sa aj vám podarila zapekaná cuketa, prípadne aké ďalšie ingrediencie vám pomáhajú s dochucovaním zapekanej cukety. Do plnenej cukety sa dá použiť aj čerstvý syr, preto ak nemáte radi mozzarellu, skúste recept so syrom.

Fotorecept

Cuketa zo záhrady

Cuketa zo záhrady

Ošúpaná cuketa

Cuketu ošúpeme ako zemiak

Cuketa pokrájaná

Cuketu nakrájame na 4 kúsky

Cuketu vydlabeme lyžicou

Cuketu vydlabeme lyžicou

Zapekaná cuketa s mozzarellou

Vydlábanú cuketu potrieme cesnakom

Zapekaná cuketa s mozzarellou

Cuketu polejeme olivovým olejom

Čítajte ďalej

ZAPEKANÁ CUKETA s mozzarellou | Šťavnatý recept vás dostane | FoodFest.sk
  • Hodnotenie receptu
5
Hodnotenie: 5.0 (1 hlasov)
Sending
Zatiaľ bez komentára. Buďte prví

Pridaj komentár

*

code

Zdieľaní
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty