Palacinky

Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú „Crêpes“. Aj tu sa môžete zoznámiť s klasickým francúzskym receptom.

Palacinky sú podávané najmä ako chutný dezert, ale tiež ako pôstne jedlo. Palacinky sú robené z tekutého cesta, ktorého základom sú mlieko, múka, štipka soli a vajcia. Dochucované môžu byť následne cukrom a inými ochucovadlami.

Má podobu veľmi tenké placky, pečené na panvici alebo na rozpálenej platni (kameni). Ako pôstne jedlo (pokiaľ sa nekombinuje s mäsom) sa hocikde spájajú z určitými rituálmi jari, adaptovanými v náboženstvách.

Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty