Cestoviny Carbonara

Ak ste milovníkom pravej talianskej kuchyne, tak si náš skvelý recept na cestoviny carbonara ihneď zamilujete. Podmaní si vás nielen ich lahodná chuť, ale i jednoduchá príprava a nenáročnosť surovín. Nech sa páči – originál recept na cestoviny carbonara.

cestoviny carbonara suroviny

Suroviny

  • 250 g špagiet alebo iných cestovín
  • 5 plátkov prerastenej slaniny
  • 2 celé vajíčka
  • 2 žĺtka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • parmezán

Postup

Ako si pripraviť pravé talianske cestoviny carbonara?

1

Pri varení cestovín carbonara je veľmi dôležitý práve postup a následnosť jednotlivých krokov. Najskôr si teda dáme zohriať osolenú vodu. Keď voda zovrie, vložíme do nej cestoviny a varíme podľa návodu.

2

Kým sa nám varia cestoviny, nakrájame si slaninku na malé kúsky a popražíme ich na olivovom oleji vo väčšej a širšej panvici. Oleja nemusíme dávať vôbec veľa, keďže slaninka pustí svoj vlastný tuk.

3

Medzitým si do misky rozbijeme 2 celé vajíčka, ktoré si ručne rozšľaháme so žĺtkami. K tejto vajíčkovej zmesi pridáme trošku korenia, soli, nastrúhaný parmezán a premiešame.

4

Zatiaľ sa nám isto už uvarili aj cestoviny, takže si ich môžeme scediť a pridať ich k opečenej slaninke.

5

Cestoviny so slaninkou dôkladne premiešame a ešte k horúcim špagetám pridáme vajíčkovú zmes so syrom. V tomto bode je veľmi dôležité, aby sa nám vajíčka nezrazili, preto ich len pridajte k cestovinám a premiešajte. Ihneď vznikne krémová konzistencia a cestoviny môžeme rovno aj podávať.

ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Forma na bábovku: Čo ak bábovka nevypadne z formy sama? Dopomôžte tomu!

Fotorecept

cestoviny carbonara suroviny Cestoviny Carbonara - slanina Cestoviny Carbonara príprava receptu Cestoviny Carbonara príprava Cestoviny Carbonara postup Cestoviny Carbonara farfalle Cestoviny Carbonara originál Cestoviny Carbonara

Tipy na záver

Možno sa pýtate rovnakú otázku ako ja v momente, keď som išla cestoviny carbonara prvýkrát pripravovať doma. Nezabudli sme na smotanu? Nie! Pravdou je, že originálne cestoviny carbonara sa pripravujú bez použitia smotany a ich príprava pozostáva z úplne základných surovín.

Pôvodne som si myslela, že cestoviny nebudú až tak výborne chutiť a bude mi chýbať “omáčková” konzistencia, ale môžem vás uistiť, že som sa obávala zbytočne. Keď som ochutnala tento skvelý recept na cestoviny carbonara, tak som si ho zamilovala a na smotanu som aj zabudla.

Čítajte ďalej:

Upozorni ma na
guest
1 Komentár
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
Admin
4 roky dozadu

Visitor Rating: 5 Stars

1
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty