Ako dlho piecť kuracie stehná?

Ideálny postup, ako pripraviť chutné šťavnaté opečené kúsky kurčaťa spočíva v použití väčšieho množstva masla. Maslo zároveň obohatí kuracie stehno o šťavnatú maslovú príchuť.

Kuracie stehná by sme zároveň nemali piecť pridlho. V opačnom prípade sa stratí priveľa tuku tým, že sa podkožný tuk vyškvarí a kuracie mäso ostane suché. Tak potom ako dlho piecť kuracie stehná tak, aby boli chutné?

Na internete nájdeme kopu receptov, kde každý uvádza iný čas. A možno ani jeden údaj nie je zlý. Určite záleží od toho, či si rúru dostatočne predohrejete a na koľkých stupňoch pečiete. Prípadne, aké veľké stehná pripravujete. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že kuracie stehná sa pečú od 40 minút do jednej hodiny pri teplote 180 °C.

Tip: Skúste upiecť kuracie krídla vo vstavanej rúre MORA. Vďaka premyslenému zaoblenému tvaru, inšpirovanému tradičnou kamennou pecí, môže horúci vzduch ideálne cirkulovať. Kuracie krídla tak budú chrumkavé zvonka a pritom šťavnaté vo vnútri. Oceníte tiež energetickou triedu A+, ktorá prinesie další úsporu do vaší domácnosti. 

  1. Kuracie stehná si umyjeme pod prúdom vody.
  2. Potrieme 1-2 rozpučenými strúčikmi cesnaku.
  3. Umyté stehná posolíme a pokoreníme podľa vlastnej chuti.
  4. Kuracie stehná naukladáme do pekáča.
  5. Pridáme plátky masla.
  6. Pečieme približne 50 minút pri teplote 180 °C.

Takto pripravené kuracie stehná podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Tip pri pečení kuracieho stehna:

  1. Počas pečenia rúru neotvárame. Teplota pri otváraní rúry rýchlo klesne a kuracie stehná sa tak budú miesto pečenia dusiť. Preto kontrolujeme vizuálne. Všetky novšie rúry už majú sklo, cez ktoré môžeme pozorovať proces pečenia.
  2. Posledných 15 minút môžeme pridať na teplotu 200 °C, ak máte radi chrumkavé kuracie stehná.
  3. Stehná by mali púšťať šťavu, preto nie je potrebné oblievať výpekom.
ĎALŠIE DOMÁCE NÁVODY:  Zapekané kuracie mäso s nivou a šampiňónmi

Ako opekať kuracie stehná s kuracími prsiami?

Na to, aby sa upiekli kuracie stehná a kuracie prsia v rovnakom čase, vyberieme stehennú kosť. Takto vykostené kuracie stehná budú hotové v rovnakom čase, ako kuracie prsia s kosťou.

Diskusia

Zuzu
Kuracie stehná nepečte na nízkej teplote dlho, lebo budú vysušené. Radšej ich pečte 45 minút na 170 -180 °C a posledných 15-20 minút zvýšte teplotu na 200 °C, aby sa koža opiekla. Tak to robím ja.
Evulik
Ja peciem vykostené kuracie stehná približne 40 min. na 200 °C, odokryté a väčšinou pred tým aj marinované.
Marika
Ja pečiem stehná vždy odokryté – prvých asi 20 minút na 200°C a potom na 180°C, dokopy asi 1 hodinu. Ak máte veľké štvrte, tak aj niečo cez 1 hodinu. Ale hodinu na 250 stupňoch som ešte nepiekla nikdy v žiadnej rúre a dokonca, keď som mala len plyn, tak ešte menej ako hodinu.

.za fotky ďakujeme

chicken legs od Jo Naylor je licencovaný pod CC BY 2.0 @06/2018 //pridaná vrstva na originál

Čítajte ďalej:

Upozorni ma na
guest
2 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraz všetky komentáre
Peter
Peter
5 roky dozadu

vďaka za recept 🙂 prekvapím polovičku 🙂

Samuel
Admin
Samuel
5 roky dozadu
ako odpoveď na  Peter

Tešíme sa! Dúfam, že sa poteší, dajte vedieť 🙂
Pekný deň

2
0
Tešíme sa na vaše komentáre pod článkom!x
()
x
Najlepšie recepty na internete. Uvarte si s nami rýchle a zdravé recepty a potešte svojich najbližších. Vyskúšajte overené vianočné či veľkonočné recepty, fitness recepty